Pille Ivask • 31. jaanuar 2017 kell 11:45

Kuld rühib üles

Kuld  Foto: Bloomberg

Kulla hind tõusis täna kolmandat päeva järjest, kuna investoreid muudab ebakindlaks USA presidendi Donald Trumpi poliitika.

“Kuld on Donald Trumpi šõu tõttu sõiduvees,” kommenteeris Marex Spectroni väärismetallide osakonna juht David Govett. “Kui Trump jääb oma immigratsioonipoliitika juurde, toetab see ilmselt kulla hinna edasist tõusu.”

Kulla hind on täna tõusnud 0,3% võrra 1199,07 dollarini untsist. Bloombergi andmeil on jaanuar kulla hinda silmas pidades parim alates möödunud aasta juunist, mil selle hind hakkas pärast Brexiti hääletust tõusma.

“Teadmatus hoiab dollari ning aktsiaturud nõrgana, kuna turud peavad leppima otsusega, et Donald Trump on teadaolevalt esimene president, kes kavatseb kõik oma valimislubadused täide viia,” arutles Oanda vanemanalüütik Jeffrey Halley. “Kuld ja teised kindlad investeeringud peaksid olema suurimad tõusjad,” lisas ta.

Teistest väärismetallidest kasvas hõbeda hind 0,4% võrra 17,1955 dollarini untsi kohta. Sel kuul on hõbeda hind kerkinud juba 8% võrra. Pallaadiumi hind tõusis 1,1% jagu ja on sel kuul kerkinud 10%, plaatina hind langes aga 0,2% võrra 988,33 dollarini untsist. Samas on plaatina hind tõusnud sel kuul 9,4% jagu.

Hetkel kuum