Indrek Mäe • 10. veebruar 2017 kell 9:39

Citigroup usub aktsiaturgude ralli jätkumisse

Citigroup  Foto: EPA

Ameerika Ühendriikide pangandusgrupi hinnangul on turgudel veel tõusuruumi ning seetõttu ei usu nad aktsiaturgude ralli peatsesse lõppu.

Oma ennustustes tuginetakse suuresti ajaloole. Näiteks kogu maailma indeks MSCI on tõusnud võrreldes eelmise aasta veebruariga 24 protsenti. Samasugune ralli leidis Citigroupi hinnangul aga aset ka 1980. aastal ning siis tõusid turud veel 10 protsenti kõrgemale.

Citigroupi strateegi Robert Bucklandi arvates aitavad ralli jätkumisele kaasa ka aina paranevad majandustulemused, kasvav võlakirjade tootlus ning fakt, et investoritel on liiga palju raha, mida turgudele suunata.

„Terved turud saavad praeguselt tasemelt veel tõusta, nii arvavad meie analüütikud kogu maailmas,“ kinnitas Buckland. „Samas tuleb meeles pidada, et teatavad korrektsioonid on võimalikud,“ lisas ta.

Varem on HSBC pank viidanud sellele, et börsiettevõtted on muutumas kallimaks ning turge võib mõjutada ka poliitiline ebastabiilsus. Just viimast peab ka Buckland võimalikuks korrektsiooni stimulaatoriks.

Hetkel kuum