Olavi Teppan • 24. veebruar 2017 kell 16:40

Boeing rajab Euroopasse esimese tehase

Boeing 747  Foto: epa

USA lennukitootja Boeing plaanib avada 2018. aastal 25 miljonit dollarit maksva tiivaajamite tehase Sheffieldis, Euroopa Liidust välja astuval Inglismaal, vahendab Bloomberg.

Selle sammuga loodab Boeing suurendada ajamikomponentide tootmist omaenda tehastes parandamaks tootmisefektiivsust, tõhustada kvaliteedikontrolli ja vähendada tarneahela kulusid, teatas Boeing täna. Tööle võetakse uude 2300-ruutmeetrilisse tehasesse esialgu 30 inimest. Praegu annab Boeing Suurbritannias tööd 2000 inimesele, kes tegelevad koolituse, müügi ja hooldusega.

„Meie otsus alustada kõrge väärtusega komponentide tootmist Suurbritannias tähistab olulist muutust meie tegevuses ja on järjekordne näide Boeingi kavatsusest siin kasvada,“ sõnas Boeingi Euroopa-üksuse president Michael Arthur.

Boeingi ammune rivaal Airbus Group SE projekteerib ja ehitab lennukitiibu täielikult Suurbritannias, kus Airbusi allüksustes töötab 10 000 inimest.

Hetkel kuum