• Jaga lugu:

  Apple küsis aktsiate tagasiostuprogrammiks raha

  Apple.Foto: EPA

  Laenuraha on nii odav, et kuigi Apple lausa ujub rahas – teise kvartali tulemuste järgi on ettevõttel vaba raha enam kui 200 miljardit dollarit, siis otsustas kontsern aktsiate tagasiostuprogrammiks Kanadas võlakirjad noteerida.

  Apple müüs MarketWatchi andmetel 1,9 miljardi dollari eest 7aastase tähtajaga 2,5protsendise tootlusmääraga võlakirju. Kanada dollarites on välismaised ettevõtted võlakirju noteerinud varemgi, kuid pigem on see ebatavaline.
  Apple on MarketWatchi andmetel lasknud eri tüüpi võlakirju välja ligi 109 miljardi dollari eest. Üks põhjus, miks Apple on juba alates 2012. aastast eelistanud finantseerida aktsiate tagasiostuprogrammidega, on asjaolu, et kui ettevõte kasutaks oma muljal riikides pargitud raha, peaks maksma USA-le 35protsendist tulumaksu.
  Apple on võlakirjadega heas seltskonnas: sel nädalal teatas internetihiid Amazon, et emiteerib 13,7 miljardi dollari eest võlakirju, rahastamaks Whole Food Marketsi ostu. Mõni päev varem emiteeris 1,8 miljardi dollari eest 8aastase tähtajaga võlakirju ka Tesla – Elon Musk vajab raha Model 3 tootmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.