Äripäev • 17. august 2017 kell 11:44

Apple küsis aktsiate tagasiostuprogrammiks raha

Apple.  Foto: EPA

Laenuraha on nii odav, et kuigi Apple lausa ujub rahas – teise kvartali tulemuste järgi on ettevõttel vaba raha enam kui 200 miljardit dollarit, siis otsustas kontsern aktsiate tagasiostuprogrammiks Kanadas võlakirjad noteerida.

Apple müüs MarketWatchi andmetel 1,9 miljardi dollari eest 7aastase tähtajaga 2,5protsendise tootlusmääraga võlakirju. Kanada dollarites on välismaised ettevõtted võlakirju noteerinud varemgi, kuid pigem on see ebatavaline.

Apple on MarketWatchi andmetel lasknud eri tüüpi võlakirju välja ligi 109 miljardi dollari eest. Üks põhjus, miks Apple on juba alates 2012. aastast eelistanud finantseerida aktsiate tagasiostuprogrammidega, on asjaolu, et kui ettevõte kasutaks oma muljal riikides pargitud raha, peaks maksma USA-le 35protsendist tulumaksu.

Apple on võlakirjadega heas seltskonnas: sel nädalal teatas internetihiid Amazon, et emiteerib 13,7 miljardi dollari eest võlakirju, rahastamaks Whole Food Marketsi ostu. Mõni päev varem emiteeris 1,8 miljardi dollari eest 8aastase tähtajaga võlakirju ka Tesla – Elon Musk vajab raha Model 3 tootmiseks.

Hetkel kuum