Suurpangad hädas toorainetega

07. september 2017, 11:45
Suhkur oli üks selle aasta kõige viletsamat tootlust andnud toorainetest.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170907/BORS/170909717/AR/0/AR-170909717.jpg

Värske uuring näitab, et maailma 12 suurpanga toorainekäive on viimase 11 aasta madalaimal tasemel.

Tänavu kukkus suurpankade toorainekäive Coalition Developmenti andmetel esimese kuue kuuga 41 protsenti 1,3 miljardile dollarile, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Käibelanguse taga nähakse mitut põhjust alates karmimatest kauplemisreeglitest ja madalast volatiilsusest – kuni selleni välja, et suurpankade riskifondidest kliendid ise on toorainest kui kauplemisinstrumendist eemaldunud.

„Üldine keskkond näib muutuvat toorainete suhtes halvemaks. Arvestades olematut volatiilsust on pankadel aina raskem [toorainete] kauplemisega raha teha,“ ütles Coalition Developmenti analüüsijuht George Kuznetsov Bloombergile.

Bloombergi enda koostatud tooraineindeks, mis koosneb 22 toorainest, on võrreldes teiste maailma indeksitega sel aastal sama hästi kui paigal püsinud. Kõige halvemat tulemust on seal näidanud maagaas, nafta ja suhkur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2017, 11:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing