Lauri Teder • 2. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Kuld kolme kuu tipus

Foto: Reuters/Scanpix

Teisipäeval püsis kulla hind juba kaheksandat päeva tõusulainel, vahendab väljaanne MarketWatch.

Kulla veebruarikuise tähtajaga futuurid kerkisid 0,4%, 1314,20 dollarini untsi kohta, sellal kui dollar jätkas järjekindlalt oma viis päeva tagasi alanud langusseeriat. ICE dollariindeks vajus 0,42% madalamale, jõudes seeläbi kolme kuu uude põhja. Languse jätkumine on tähelepanuväärne, sest 2017. aastal odavnes dollar teiste põhivaluutadega võrreldes juba tervelt 9,8%. Nähtavasti ei tõuka vääringut ülespoole isegi hiljuti vastu võetud USA maksureform, sest tolle tegelik mõju majanduskasvule on kaheldav.

Wolfpack Capitali investeerimisjuhi Jeff Wrighti hinnangul tõstavad kulla hinda lähiajal ka Iraanis toimuvad meeleavaldused ning sellega seotud riskide hajutamised.

Hõbeda märtsikuu futuurid tõusid 0,2%, 17,175 dollarini untsi kohta. Mullu kallines metall ligi 7%. Vase märtsikuu futuuride hind kahanes teisipäeval 0,4%, 3,288 dollarini naela kohta, kuid kerkis lõppenud aastal taastuvenergiaga seotud tehnoloogiate najal enam kui 30%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum