• Jaga lugu:

  Jaapan rapib krüptoplatvorme

  Coincheck Jaapanis.Foto: Reuters/Scanpix

  Suurejooneline krüptorahavargus ajas Jaapanil harja punaseks: riik plaanib krüptorahadega tegelevaid vahetusplatvorme kontrollida, kirjutab Reuters.

  Jaapani reageeringu taga on üks ajaloo suurimaid krüoptoraha varguseid, mis sealsele kauplemisplatvormile Coincheck osaks sai. Nimelt langes mõni päev tagasi varaste saagiks 58 miljardi jeeni (ligikaudu pool miljardit eurot) väärtuses NEMi-nimelisi krüptomünte. Reutersi andmetel plaanib Coincheck inimestele 90 protsenti nende vara väärtusest tagastada, kuigi pole veel kindel, kuidas ta seda täpselt teha kavatseb.
  Jaapan karmistas krüptoplatvormidele mõeldud regulatsioone eelmisel kevadel, mil nõudis, et need ka riigis registreeritud saaks. Siiamaani on end registreerinud 16 platvormi, teist samapalju ootab veel oma aega. Coincheck andis avalduse sisse septembris.
  Samal ajal teatas Singapuris baseeruv NEM Foundation, et kuigi neil on olemas NEMi-plokiahelale mõeldud jälgimissüsteem ja nad „näevad“ kõiki NEMi münte, ei saa nad neid münte varguse ohvriks langenud investoritele tagastada. NEM Foundationi andmetel pole ka varas ise oma NEMe ühelegi platvormile või isiklikele kontodele ümber paigutanud - kuid raha kaotanutele pole see mingi lohutus.
  NEM kuulub populaarsemate krüptomüntide sekka: selle turuväärtust hindab coinmarketcap.com 6,9 miljardile eurole ning üks münt maksab ligikaudu 0,7 eurot. Täna on münt kaotanud umbes kümnendiku oma väärtusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.