Millist kaitset vajab ühisrahastuse investor?

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler põhjendas, miks tema hinnangul oleks vaja ühisrahastust reguleerida.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 26. veebruar 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Ühisrahastuse reguleerimine on vajalik finantssektori kui terviku usaldusväärtuse säilimiseks, kuid selles suunas astutavad sammud tuleb hoolikalt läbi mõelda, leidsid finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler ning rahandusministeeriumi finantsturgude poliitika osakonna juhataja Thomas Auväärt Äripäeva raadiosaates „Poliitikute töölaud.“

Regulatsioonid ja järelevalve on Kessleri hinnangul vajalikud selleks, et usaldus konkreetsete teenuste ja finantsturu vastu säiliks. Inimestel on tulenevalt keskpankade poliitikast käes palju vaba raha, mis otsib tootlust. Samal ajal paistab ühisrahastus silma küllaltki jõulise reklaamiga, kus aga riskidest väga palju ei räägita.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum