Liina Laks • 4. aprill 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Trump räsib Amazoni aktsiat

Amazoni logistikakeskuse töötajate streik novembris Saksamaal: töötajad nõuavad korralikku töötasu ja kollektiivlepingut.
Amazoni logistikakeskuse töötajate streik novembris Saksamaal: töötajad nõuavad korralikku töötasu ja kollektiivlepingut.  Foto: EPA

Internetikaubandushiiu Amazoni tähelendu ei näinud miski peatavat. Kuid siis sattus ta USA presidendi Donald Trumpi rünnaku alla.

Möödunud nädalal kirjutas Donald Trump Twitteris, et Amazon ei maksa piisavalt makse, kasutab ära USA riiklikku postifirmat – ega maksa ka sellele piisavalt – ning rõhub oma tegevusega väikekaupmehi, kes on sunnitud konkurentsi tõttu oma tegevuse lõpetama. Need süüdistused panid Amazoni aktsia tublisti langema, esmaspäeval kukkus aktsia jupiti viie protsendi jagu, 1370 dollari juurde, eile õhtul algas kauplemispäev samuti langusega. Kas see annab põhjuse muretsemiseks?

Mis selle taga on?

Et Amazon üldse makse ei maksa, pole õige: New York Timesi andmetel tasus Amazon eelmisel aastal ligi miljardi dollari jagu tulumaksu ning ettevõte kogub käibemaksu neis osariikides, mis seda nõuavad. Samas tõi leht välja, et föderaalmakse kontsern ei maksnud ning „kasutas ära maksusoodustusi, et föderaalsetest maksudest kõrvale hoida“.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt