Lauri Teder • 5 aprill 2018

Börs: kolmas hea päev

New Yorgi börs (NYSE)  Foto: EPA

USA ja Hiina vahelised läbirääkimised ja ettevõtete peatselt saabuvad kvartaliaruanded aitasid USA börsidel eelmiste päevade tõusu kindlal sammul jätkata.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,99%, peatudes 24 505 punkti tasemel. Nasdaq Composite kerkis 0,49%, 7076 punktini. S&P 500 kasvas 0,69% ning lõpetas päeva 2662 punktil. Aktsiaturu rahunemisest andis märku CBOE volatiilsusindeksi (VIX) kukkumine kahe nädala madalaimale tasemele, 18,94 punktile.

Neljapäeval suhtusid kauplejad Ühendriikide ja Hiina vahelistesse kaubanduspingetesse ja tariifiähvardustesse üpris leigelt, leides, et riigijuhid suudavad olukorra tõenäoliselt läbirääkimiste teel lahendada. Too stoiline hoiak aitas näiteks Boeingu (+2,74%) aktsial jõuda tagasi oma märtsikuu keskpaiga hinnatasemele.

Indeksite tõusule andis jõudu ka möödunud kuul ajaloolise madalseisuni vajunud FAANG-aktsiate ehk tehnoloogiasektori põhitegijate - Facebooki (+2,73%), Apple'i (+0,69%), Amazoni (+2,92%), Netflixi (+1,74%) ja Google'i/Alphabeti (+0,28%) - kallinemine. Paraku pärssis valdkonna laiemat tõusu kiibitootjate Microni (-6,65%) ja Nvidia (-2,15%) väärtpaberite odavnemine.

Hetkel kuum