Äripäev • 18. aprill 2018 kell 14:36

OEG nõukogu: pakutav hind on mõistlik

Olympic  Foto: Verslo ˇinios

OEG arvab, et aktsiate eest pakutav hüvitis on õiglane ja mõistlik, seisab börsiteates.

Kõik nõukogu liikmed arvavad, et OEG aktsiate eest pakutav hüvitis 1,9 eurot aktsia kohta on õiglane ja mõistlik. Eriti arvestades, et hüvitis on 3,26% kõrgem, kui viimase kuue kuu kaalutud keskmine börsihind.

Samuti on ettevõtte kaks suuraktsionäri (OÜ HansaAssets ja OÜ Hendaya Invest) sama pakkumise vastu võtnud, saamata mis tahes täiendavaid tasusid või hüvitisi. 

Seetõttu toetab nõukogu pakkumist ja soovitab aktsionäridelgi see vastu võtta. Börsiteates lisatakse, et mõistlik on see ka seetõttu, et OEG viiakse Tallinna börsilt ära.

Juhatuse liikmetega sõlmitud lepingute lõpetamist plaanis ei ole. Ülevõtja kavatseb teha praeguse juhatuse liikmetega konstruktiivset koostööd ning ei kavatse muuta juhatuse koosseisu ega selle liikmete kohustusi.

Kõik praegused nõukogu liikmed astuvad pakkumise ja müügilepingu lõpuleviimisel tagasi ning uute nõukogu liikmete valimine on osa OEG järgmise aktsionäride üldkoosoleku päevakorrast. Üldkoosolek toimub pärast pakkumise ja müügilepingu lõpuleviimist ehk 11. mai paiku. 

Nõukogu ja juhatuse liikmete kavatsus pakkumine vastu võtta

Müügilepingu tingimuste kohaselt on OÜ HansaAssets nõukogu esimehe Armin Karu ainukontrolli all olev äriühing ning OÜ Hendaya Invest nõukogu liikme Jaan Korpusovi ainukontrolli all olev äriühing, tegutsedes teineteisest eraldi ja sõltumatult. OÜd on võtnud kohustuse võtta vastu kõiki nende omanduses olevaid OEG aktsiaid puudutav pakkumine.

OÜ-le HansaAssets kuulub 68 361 890 OEG aktsiat, mis moodustab 45,0368% kõigist OEG aktsiatest. OÜ-le Hendaya Invest kuulub 28 761 910 OEG aktsiat, mis moodustab 18,9483% kõigist OEG aktsiatest.

Nõukogu liige Liina Linsi on teatanud nõukogule, et kavatseb pakkumise vastu võtta. Liina Linsile kuulub 26 000 OEG aktsiat, mis moodustab 0,0171% kõigist OEG aktsiatest.

Juhatuse liikmed Madis Jääger ja Meelis Pielberg on samuti teatanud, et kavatsevad pakkumise vastu võtta. Jäägerile kuulub 75 000 OEG aktsiat, mis moodustab 0,0494% kõigist OEG aktsiatest. Pielbergile kuulub 50 000 OEG aktsiat, mis moodustab 0,0329% kõigist OEG aktsiatest.

Nõukogu ja juhatuse liikmete lepingud

Kõik nõukogu ja juhatuse liikmed on sõlminud OEG-ga vastavalt nõukogu liikme või juhatuse liikme lepingu. Üheski lepingus ei ole ette nähtud mis tahes tasusid või hüvitisi seoses pakkumise või selle tulemustega.

Praeguste nõukogu liikmete tagasiastumine lepiti kokku müügilepingus. Praegused nõukogu liikmed ei saa oma OEG nõukogu liikme volituste ennetähtaegse lõpetamise eest tasu ega kompensatsiooni.

Täispika börsiteate leiad siit.

Hetkel kuum