Indrek Mäe • 31. mai 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Noteerimiskomisjon: otsus kaitseb OEG väikeaktsionäri

Tõnu Vanajuur
Tõnu Vanajuur  Foto: Eiko Kink

Tallinna börsi noteerimiskomisjoni kõneisik Tõnu Vanajuur ütles Äripäevale, et otsus mitte lasta Olympic Entertainment Groupil börsil noteerimist lõpetada tehti investorite huvides ning suurema läbipaistvuse tagamiseks.

“Kui vaatame tänast olukorda, siis on Olympicus sees 1400 väikeaktsionäri,” selgitas ta. “Seejuures räägitakse aga ettevõtte ühendamisest ja müügist. Kui ettevõte ei oleks kaubeldav börsil, oleks ta kindlasti vähem läbipaistev,” selgitas ta seda, miks noteerimise jätkamine on tähtis.

Vanajuure sõnul on oluline, et väikeaktsionärid ei satuks infosulgu. “Kogu protsessis peab olema läbipaistvus, praegu satuks 1400 väikeinvestorit noteerimise lõpetamisel infosulgu,” nentis ta. “Kui ettevõte tahab tegutseda, siis see noteerimise jätkamine tal tegutsemist ei takista,” lisas ta.

“Otsus oli põhjalikult läbi kaalutud ning praegu on esikohal investorite õigused – arvestades, milline on aktsionäride struktuur, palju neile aktsiaid kuulub ning milliseid tehinguid ülevõtja kontsernis kavandab, on tähtis tagada info liikumine,” sõnas Vanajuur.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt