Äripäev • 31 juuli 2018

Pillesaar müüs EfTENi aktsiad

EfTENi nõukogu liige Jaan Pillesaar teatas, et talle kuuluv JPF Valdus OÜ müüs ära oma EfTENi aktsiad.

Jaan Pillesaar  Foto: Andres Haabu

Börsiteates on kirjas, et Pillesaar müüs aktsiad JPF Valdus OÜ alt. Tehing tehti eile ning müüki läks 39 810 EfTEN Real Estate Fund III aktsiat.

Seega tegi Pillesaar tehinguga peaaegu kogu eilse päevamahu, sest kokku kaubeldi 40 354 EfTENi III fondi aktsiaga ning päevakäibeks kujunes 631 621 eurot. Kui algselt kauples aktsia eile 15,8 euro peal, siis õhtuks vajus hind 15,65 eurole.

Pillesaar kommenteeris, et grupi varade seisukohalt müüs ta vaid umbes ühe viiendiku talle kuuluvatest EfTENiga seotud investeeringutest. "Ülejäänud nelja viiendikku plaanime edasi hoida," ütles Pillesaar ja lisas, et ka tema teistel ettevõtetel on EfTENi fondide aktsiaid - nii et müüjaks oli neist vaid üks ettevõte.

Oma sõnul müüs ta selle fondi aktsiaid seepärast, et turul kaubeldavaid aktsiaid on teatavasti kõige lihtsam müüa, puudub vajadus eraldi vara hinnata. "Müüsime põhjusel - ja ainult sellel põhjusel -, et mõned teised meie investeerimisprojektid võivad vajada investeeringuteks täiendavat vaba raha," lisas ta.

Pillesaar eraisikuna ettevõtte aktsiaid ei oma.

Hetkel kuum