Ettevõtted lähevad kui soojad saiad

Fundwise'i juht Henri Laupmaa pakub üht võimalust investeerida börsivälistesse ettevõtetesse: osaluspõhise ühisrahastuse kaudu.  Foto: Andras Kralla
Liina Laks • 5. september 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Börsiväliste ettevõtetega tehakse aastas tuhandeid tehinguid. Kuid erinevalt börsitehingutest on seal liikuvad summad enamjaolt salastatud.

Kui Eestis börsist rääkida, siis jõuab jutt kiiresti sellele, kes veel võiks börsil olla, ning kostab nurinat, et ühes või teises ettevõttes pole võimalik osalust omandada – kuigi väga tahaks. Variante tegelikult on, kuigi enamik neist nõuab suuremat eeltööd kui börsilt aktsiate ostmine.

Otse omanikult

Kõige klassikalisem viis ettevõttes osalust soetada on otse omanikult. Kui on teada, et omanik otsib lisainvesteeringuid, saab rahastust otse pakkuda. Ettevõttele võib investori raha olla huvitavam variant kui pangalt saadud raha. Kuna aga info selle kohta avalikkuses eriti ei liigu, nõuab sedasorti investeeringu tegemine huviliselt suuremat pingutust – tuleb otsida kontaktid ja teha selgeks, millesse end täpsemalt segatakse.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt