Investori kogemus: kiirrong finantsvabaduse poole

Finantsvabaduse Facebooki grupi looja ning Taavi Investeerib blogi autor Taavi Ilves.  Foto: Andres Haabu
Kaspar Allik • 12. september 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Passiivse sissetulekuna mitmekordset Eesti keskmist palka teeniv Taavi Ilves räägib, et edu nurgakiviks on olnud endasse investeerimine ning kindla sihi silme ees hoidmine.

Investeerimisblogi pidav ning Facebooki grupi „Finantsvabaduse“ looja on enda investeerimiskarjääri jooksul teinud läbi kiire arengu.

Kui neli aastat tagasi investeerimisega alustades tiksus Ilvese kontole igal kuul ümmarguselt 50 euro ringis, siis juulikuus teenis investor üle 5000 euro passiivset tulu. Investori silme ees on aga veel suurem siht. „Esimene nii-öelda suurem eesmärk ongi saavutada finantsvabaduse kolmas tase, kus passiivne sissetulek kataks kaks korda minu püsikulud ja elustiilile minevad kulud," rääkis Ilves juulis. „Minu jaoks on finantsvabaduses kolm taset: esimene tase on see, et passiivne sissetulek katab ära põhikulud. Teine tase on see, kui ta katab ära põhikulud ja elustiilile minevad kulud. Kolmas tase on siis, kui passiivne sissetulek on kaks korda nii suur kui on minu kulud."

Esimesele finantsvabaduse tasemele jõudmiseks, kus passiivne sissetulek katab ära põhikulud, läks aega umbes kolm aastat, ütles Ilves. „Mulle tundub, et mida rohkem sa oled investeerinud, seda kiiremini need tasemed tulema hakkavad.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt