Äripäev • 30. oktoober 2018 kell 14:25
General Electricu kontor USAs Bostonis. Ettevõte kärpis dividendi juba teist korda viimase aasta jooksul.   Foto: EPA

General Electric kärbib dividendi 12 sendilt ühele

Pikalt probleemide käes äganud, ent siiski Eesti investorite üks soositum ettevõte General Electric teatas täna, et kärbib dividendi varasemalt 12 sendilt ühele sendile, kirjutavad CNBC ning Financial Times.

Muudatus hakkab kehtima järgmisel aastal. Nii saab ettevõte aastas säästa suisa 4 miljardit dollarit, mida on firmal hädasti vaja, sest on see ju sattunud suure finantspinge alla. Ühtlasi kärpis General Electric dividendi juba teist korda viimase aasta jooksul.

Meele muudavad veel mõrumaks General Electricu kvartalitulemused, mis jäid analüütikute prognoosidele alla. Kasum jäi sel perioodil 14 sendi juurde, mis on 6 senti vähem kui analüütikud ootasid.

Kolmanda kvartali käive kahanes 4%, 29,57 miljardile dollarile, mis jäi samuti ootustele alla.

General Electric teatas kuu alguses, et vahetas välja tegevjuhi ning uueks juhiks saab Danaheri konglomeraadi endine tegevjuht Lawrence Culp. Samuti mõjus investoritele kuu alguses mõru pillina, et firma võtab elektriseadmete äris vastu 23 miljardi dollari suuruse kaotuse.

General Electricu pikaaegne investor ning Harbor Advisory investeeringute juht Jack Degan ütles CNBC-le antud kommentaaris, et kuigi dividendi kärpimine on ettevõtte rahaasju silmas pidades ainuõige otsus, on see paljude dividendiinvestorite rahakotti silmas pidades siiski raske.

General Electricu jaoks on viimased aastad olnud keerulised, sest paljud tehingud on ajastatud halvasti ning ettevõttel on raskusi võlgade tasumisega. Ometi on General Electric olnud soositud ka Eesti investorite seas, näiteks teatas LHV, et ettevõtte aktsia on sel kuul olnud panga klientide hulgas kümne kaubelduma aktsia seas.

Hetkel kuum