• Jaga lugu:

  Börs: Apple vedas langust

  Reedel tekitasid börsidel ebakindlust Valgest Majast saabuvad segased signaalid USA-Hiina kaubanduskõneluste kohta ning Apple'i järgmiste kuude väljavaated.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine kahanes 0,43%, 25 270 punktini. Nasdaq Composite vajus 1,04% madalamale,7357 punkti tasemeni. S&P 500 lõpetas päeva 0,63% langusega, peatudes 2723 punkti tasemel. Ülemaailmne kaubanduspoliitika ja tehnoloogiasektori haprus ei häirinud aga USA väiksemaid ettevõtteid, mille näitaja Russell 2000 liikus 0,19% ülespoole.
  Suurematele indeksitele avaldas reedel tugevat survet Apple (-6,63%), mis tekitas investorite seas müügituhina, kui hoiatas neid sel perioodil saabuvate kehvemate tulemuste eest. Ebakindlust süvendas ka Apple'i finantsjuhi neljapäevane teade, et ettevõte lõpetab iPhone'ide müügimahtude avaldamise. Tehnoloogiahiiu hoiatused mõjusid kehvasti ka selle tootmispartneritele - odavnesid näiteks kiibitootjad Qualcomm (-0,60%) ja Texas Instruments (-2,6%).
  Samal ajal jälgisid kauplejad tähelepanelikult ka Washingtonist saabuvaid sõnumeid seoses USA-Hiina võimaliku kaubanduskokkuleppega, saades innustust kahe riigi juhi neljapäevasest telefonikõnest. Hoolimata president Trumpi optimistlikest kommentaaridest jäi reedel aga kõlama hoopis Valge Maja majandusnõuniku Larry Kudlow'ga tehtud intervjuu, millest selgus, et ühtegi kokkulepet praegu siiski töös pole. Tööstussektori koondnäitaja (.SPLRCI) kahanes 0,28%.
  Töökohtade arv USAs kasvas oktoobris 250 000 võrra ning töötuse tase püsis 3,7% juures, 50 aasta madalaimal tasemel. Veel olulisem oli börsidele aga keskmise tunnipalga 3,1-protsendine tõus võrreldes mullusega. Üha kitsenev tööjõuturg ja selle põhjustatud suurem palgakonkurents firmade vahel võivad nimelt ajendada Föderaalreservi julgemalt tegutsema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.