Äripäev • 11 detsember 2018

LHV teenis novembris veerandi võrra rohkem kasumit

Värskelt avaldatud novembri majandustulemuste ülevaatest selgub, et LHV Group teenis tänavu novembris mullusest 25% enam kasumit.

LHV grupi juhataja Madis Toomsalu jäi novembrikuu tulemustega rahule.  Foto: Andras Kralla

Grupi puhaskasum ulatus 2,5 miljoni euroni mulluse 2 miljoni euroga võrreldes. Kontserni müügitulu ulatus 5,5 miljoni euroni (võrdluseks: mullu oli käive 5,3 miljonit eurot). Võrreldes eelmise aasta novembriga püsivad klientide hoiused samal, 1,3 miljardi euro tasemel. Küll on kasvanud fondide maht, 1,1 miljardilt 1,2 miljardile eurole. Sealjuures kahanesid pangas maksevahendajate hoiused 89 miljoni euro võrra, kuid tavaklientide hoiused paisusid 19 miljoni euro võrra.

Novembris lisandus LHVsse ligi 2800 uut klienti.

Kontserni juhtkond jäi novembri tulemustega rahule. „Tavapärasest rohkem sõlmiti investeerimisteenuste lepinguid, selle raames avati uusi investeerimiskontosid võlakirjade märkimiseks, aga ka mikroinvesteerimise teenuse kasutamiseks,“ ütles grupi juht Madis Toomsalu. Novembris tehti ka allutatud võlakirjade emissioon, mille maht ulatus 20 miljoni euroni. „Novembri lõpu seisuga edestame LHV selle aasta finantsplaani 1,2 miljoni euro võrra,“ lisas Toomsalu.

Hetkel kuum