Anu Lill • 4. veebruar 2019 kell 12:53

Klaipedos Nafta tulemused tõid pettumuse

LHV Panga analüütikud leiavad, et Klaipedos Nafta kvartalikasum jäi tagasihoidlikest ootustest veelgi madalamale.

Analüütikute arvates peaks Kaipedos Nafta aktsia hind pöörduma tõusule.  Foto: Reuters/Scanpix

Avaldatud 2018. aasta neljanda kvartali numbrid olid kooskõlas igakuistes tulemustes teatatud esialgsete näitajatega. Viimased andsid juba märku, et ettevõtte tulu kahanes märkimisväärselt, võrreldes 2017. aasta neljanda kvartaliga, seda peamiselt Klaipeda naftaterminalis vähenenud nafta ümberlaadimismahu tõttu.

"Ehkki ootasime kasuminumbrite märgatavat langust, võrreldes aasta varem saavutatud korralike numbritega, olid tulemused prognoositust siiski nõrgemad: seda põhjustasid peamiselt LNG-terminalide ja ettevõtte arendusprojektidega seotud oodatust suuremad kulud. Siiski ei näe me tulemusi ülemäära negatiivsetena: need arendusprojektid toetavad Klaipedos Nafta pikemaajalisi võimalusi tegevust laiendada ning puudujäägid veeldatud maagasi ujuvterminali (FSRU) kasumites (mis on reguleeritud) peaksid saama 2019. aastal lisatuludega kompenseeritud," ütlesid LHV analüütikud.

LHV Pank on andnud Klaipedos Naftale (KNF1L) ostusoovituse, hinnates aktsia hinna õiglase väärtuse vahemikuks 55–65 eurosenti. Praegu kaupleb aktsia 42 sendi tasemel. Aastaga on aktsia hind langenud 16%.

Hetkel kuum