Rait Kondor • 2. august 2019 kell 21:46
Börsiuudised
Ainult tellijale

Börs: aktsiaturg langes nädalaga 3%

USA aktsiaturg langes nädalaga 3%. Maaklerid New Yorgi aktsiabörsil.   Foto: Reuters/Scanpix

USA aktsiaturg langes nädalaga 3%. Kui veel eelmisel reedel tegid indeksid rekordeid, siis käesoleval nädalal tõid turgudele pettumuse Föderaalreserv ning Donald Trumpi uute tollimaksude teavitus Hiinale.

Pärast eelmisel nädalal Standard & Poor's 500 ja Nasdaqi indeksite tehtud uusi rekordeid tuli börsil kõigepealt kaks väiksema languse päeva nädala alguses, et siis kolmapäeval Föderaalreservi intressikärpe järel veel järsemalt allapoole langeda. Neljapäeval aktsiaturg esialgu taastus, kuid neljapäeva õhtul tulnud USA presidendi Donald Trumpi teadaanne, et plaanitakse Hiina kaupadele, mis praegu on tollimaksu alt vabad, panna 1. septembrist 10% suurune tollimaks, viis börsi tugevalt miinusesse. Sellele järgnes reedel Hiina teade, et plaanitakse USA tollimaksu kavale vastusamme astuda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum