Äripäev • 6 detsember 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale
OPEC+ kärbib alates jaanuarist naftatootmist lisaks senisele 1,2 miljonile barrelile päevas veel 0,5 miljoni barreli võrra päevas, et toetada nafta hinda.  Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters

Laiendatud OPEC kärbib naftatoodangut

Saudi Araabia ja Venemaa juhtisid reedel Naftat Eksportivate Riikide (OPEC) liikmesriike ning OPECi liitlasi tegema kõige suuremaid tootmiskärpeid käesoleval kümnendil, et hoiduda nafta ülepakkumisest ning toetada nafta hinda, kirjutab Reuters.

Üle 20 nafta tootjariigi leppisid reedel kokku nafta tootmise lisakärbeteks 500 000 barreli ulatuses päevas, mis viiks tootmiskärped kokku 1,7 miljoni barrelini päevas ehk 1,7 protsendini globaalsest naftanõudlusest. Lisakärbe hakkaks kehtima järgmise aasta esimeses kvartalis.

Hetkel kuum