Äripäev • 6. detsember 2019 kell 17:53
Börsiuudised
Ainult tellijale
USA tööotsijatel läks novembris hästi.  Foto: Lucas Jackson/Reuters

USA tööturu raport näitab majanduse tugevust

Ameerika Ühendriikides toimus novembris viimase kümne kuu kiireim töökohtade arvu kasv, kui General Motorsi töötajaid tulid peale streikimist tagasi tööle ning majandusharude lõikes näitas tervishoiusektor näitas suurt töökohtade arvu loomist, vahendab Reuters.

USAs loodi novembris 266 000 uut töökohta, kui analüütikud olid oodanud 180 000 töökoha loomist. Oktoobris oli vastav näitaja 156 000. Töötuse määr langes 3,5% peale, võrreldes oktoobri 3,6% tasemega ning oktoobriga võrdset töötuse määra oodati ka novembris. Aasta lõikes tõusis töötajate tunnipalk 3,1%, võrreldes oodatud 3,0% suuruse tõusuga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum