Börsiuudised
Ainult tellijale

Kahtlane juubel investeerimismaastikul

Eelmisel aastal täitus 100 aastat sündmusest, mille tulemusena ilmus rahandussõnavarasse paljudele lugejatele tuttav negatiivse tähendusega sõnaühend – Ponzi skeem.

Enne petuskeemi väljatöötamist jõudis 1903. aastal USAsse saabunud ja hiljem Kanadasse kolinud itaallane Charles Ponzi (sünninimega Carlo Pietro Giovanni Guglielmo Tebaldo Ponzi) tegutseda mitmel rindel, muu hulgas töötada ka pangajuhina Montrealis ning kanda karistust Kanada vanglas võltsimise eest.  Foto: NYT / Scanpix

Selle terminiga tähistatakse investeerimisalaseid ja muid finantspetuskeeme, kuid paljudel juhtudel kasutatakse seda omamoodi sõimusõnana, viidates mingi investeeringu läbipaistmatusele ja kahtlasele sisule.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum