• Jaga lugu:

  Restoranitest: Georgi asemel on VoVa

  Kes teab Pärnu Rüütli tänava bussijaamapoolses otsas asuvat punastest kividest nurgamaja, teab ka VoVat. Seal on süüa-juua pakutud juba mäletamata ajast saadik. Viimased 25 aastat asus seal Georgi pubi.

  Pärnus asuv VoVa on bistroo tüüpi söögikoht.Foto: Raul Mee
  VoVa on Pärnu ühe kuulsaima peakoka Vladimir Upenieki käe all Munga tänaval tegutseva Vehverments Bar & Tostadase laiendus või edasiarendus. Nii et kes on jõudnud tutvuda esimesega, teab ka teise maitseid ja kontseptsiooni. Upeniek on nime teinud restorani Piparmünt peakokana, proffide hulgas tuntust kogunud lisaks veel 2012. aastal välja teenitud aasta koka tiitliga.
  Köök ja baar, nagu tutvustab end VoVa, tähendab sisult bistroo tüüpi söögikohta, kus pööratakse tähelepanu nii joogile kui ka söögile ning toidu puhul ei püsita enam traditsioonilises eelroog-pearoog-dessert-voolusängis. Tallinnas ajab sellist rida näiteks TarTar Narva maanteel, Tartus Kampus Rüütli tänaval.
  Vorst vintskes soolikas
  VoVa on lühend vorstidest ja vahvlitest, täisnimena siis Vorstid ja Vahvlid, Köök ja Baar. Erilist vorstipakkumist ei ole, menüüs on vaid üks lamba- ja üks kanavorst. Vahvlid on Belgia stiilis, paksud ja lopsakate lisanditega. Vorstide ja vahvlite vahele jääb suur hulk muid roogasid, mõned lausa suurepärased, mõned mitte nii väga.
  VoVa asub Pärnus Rüütli ja Hommiku tänava ristmikul, kus on üksteise kõrval veel teisigi söögi- ja joogikohti.Foto: Raul Mee
  Restorani nimiroog ehk mahlakatena reklaamitud lambavorstid olid küll maitselt mõnusad, kuid pakitud vintskesse soolikasse ja mitte eriliselt mahlakad. Vorstinahk osutus niivõrd isepäiseks, et keeldus hammastele allumast, mistõttu sai seda järjest tasahaaval salvrätikusse poetatud ja taldriku servale sätitud. Proovisin vorste küll noa ja kahvli abil riidest lahti võtta ehk koorida, aga see ei õnnestunud.
  Suurepäraseid elamusi pakkusid aga ohtras rammusas kooreses-veinises kastmes sinimerekarbid, mis menüüs kandsid nime “need samad sinimerekarbid”. Maitsvad olid nii rammus leemeke, karbid ise (kuigi nende hulgas oli omajagu neid, mis kuumuses polnud avanenud, st tõenäoselt olid liiga vara surnud) kui ka väikesed soojad lameleivad, mida nende kõrvale pakuti. Karpe oli nii ohtralt, et pidin osa paluma kaasa pakkida. Hiljem jagasin neid kaaslasega, kes isegi jahtunult neist mõnu tundis. Õnnestunuks võib pidada ka suitsumekist juustutäidisega baklažaani, mille lisandiks soe paprikasalat.

  VoVa

  Toit-jook: 7

  Teenindus: 7

  Interjöör: 4

  Kokku: 18/30

  Aadress: Rüütli 43, Pärnu

  Telefon: 5557 9230

  Avatud: E–N 12–22, R–L ­12–23.45, P 12–22

  Pearoogade hinnavahemik: 6–9 eurot + lisand 3–10 eurot

  Omanik: Kolm Kuningat OÜ

  facebook.com/vorstidjavahvlid

  Ka siiatartar maitses hästi, aga kuna sõin seda söögisaalis õhtusel ajal, siis ega ma täpselt näinud, mis seal taldrikus oli. Valgustus oli “hubaselt” hämar ja kõik mattus ühtlasse hämusse. Siig, õun, fenkol, kinnitas menüü, jogurtikastme tundsin ka ära. Ebatraditsiooniline lahendus tartari jaoks, seda kindlasti.
  Asukoht Rüütli ja Hommiku tänava ristmikul on omamoodi õnnistus, aga samas ka õnnetus. Söögi-joogikohad asuvad seal tihkelt üksteise kõrval ja soojal ajal käib elu põhiliselt terrassidel. Melu on tore, ainult kui seda lärmi poleks: mõni terrassiomanik paistab olevat veendunud, et tal on heliruumile teistest suurem õigus, ja täidab terve kvartali oma muusikaga, mis aga ei pruugi kõigile sobida ei žanri, veel vähem aga tugevusastme poolest.
  Jaga lugu:

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.