• Jaga lugu:

  Restoranitest: Georgi asemel on VoVa

  Kes teab Pärnu Rüütli tänava bussijaamapoolses otsas asuvat punastest kividest nurgamaja, teab ka VoVat. Seal on süüa-juua pakutud juba mäletamata ajast saadik. Viimased 25 aastat asus seal Georgi pubi.

  Pärnus asuv VoVa on bistroo tüüpi söögikoht.Foto: Raul Mee
  VoVa on Pärnu ühe kuulsaima peakoka Vladimir Upenieki käe all Munga tänaval tegutseva Vehverments Bar & Tostadase laiendus või edasiarendus. Nii et kes on jõudnud tutvuda esimesega, teab ka teise maitseid ja kontseptsiooni. Upeniek on nime teinud restorani Piparmünt peakokana, proffide hulgas tuntust kogunud lisaks veel 2012. aastal välja teenitud aasta koka tiitliga.
  Köök ja baar, nagu tutvustab end VoVa, tähendab sisult bistroo tüüpi söögikohta, kus pööratakse tähelepanu nii joogile kui ka söögile ning toidu puhul ei püsita enam traditsioonilises eelroog-pearoog-dessert-voolusängis. Tallinnas ajab sellist rida näiteks TarTar Narva maanteel, Tartus Kampus Rüütli tänaval.
  Vorst vintskes soolikas
  VoVa on lühend vorstidest ja vahvlitest, täisnimena siis Vorstid ja Vahvlid, Köök ja Baar. Erilist vorstipakkumist ei ole, menüüs on vaid üks lamba- ja üks kanavorst. Vahvlid on Belgia stiilis, paksud ja lopsakate lisanditega. Vorstide ja vahvlite vahele jääb suur hulk muid roogasid, mõned lausa suurepärased, mõned mitte nii väga.
  VoVa asub Pärnus Rüütli ja Hommiku tänava ristmikul, kus on üksteise kõrval veel teisigi söögi- ja joogikohti.Foto: Raul Mee
  Restorani nimiroog ehk mahlakatena reklaamitud lambavorstid olid küll maitselt mõnusad, kuid pakitud vintskesse soolikasse ja mitte eriliselt mahlakad. Vorstinahk osutus niivõrd isepäiseks, et keeldus hammastele allumast, mistõttu sai seda järjest tasahaaval salvrätikusse poetatud ja taldriku servale sätitud. Proovisin vorste küll noa ja kahvli abil riidest lahti võtta ehk koorida, aga see ei õnnestunud.
  Suurepäraseid elamusi pakkusid aga ohtras rammusas kooreses-veinises kastmes sinimerekarbid, mis menüüs kandsid nime “need samad sinimerekarbid”. Maitsvad olid nii rammus leemeke, karbid ise (kuigi nende hulgas oli omajagu neid, mis kuumuses polnud avanenud, st tõenäoselt olid liiga vara surnud) kui ka väikesed soojad lameleivad, mida nende kõrvale pakuti. Karpe oli nii ohtralt, et pidin osa paluma kaasa pakkida. Hiljem jagasin neid kaaslasega, kes isegi jahtunult neist mõnu tundis. Õnnestunuks võib pidada ka suitsumekist juustutäidisega baklažaani, mille lisandiks soe paprikasalat.

  VoVa

  Toit-jook: 7

  Teenindus: 7

  Interjöör: 4

  Kokku: 18/30

  Aadress: Rüütli 43, Pärnu

  Telefon: 5557 9230

  Avatud: E–N 12–22, R–L ­12–23.45, P 12–22

  Pearoogade hinnavahemik: 6–9 eurot + lisand 3–10 eurot

  Omanik: Kolm Kuningat OÜ

  facebook.com/vorstidjavahvlid

  Ka siiatartar maitses hästi, aga kuna sõin seda söögisaalis õhtusel ajal, siis ega ma täpselt näinud, mis seal taldrikus oli. Valgustus oli “hubaselt” hämar ja kõik mattus ühtlasse hämusse. Siig, õun, fenkol, kinnitas menüü, jogurtikastme tundsin ka ära. Ebatraditsiooniline lahendus tartari jaoks, seda kindlasti.
  Asukoht Rüütli ja Hommiku tänava ristmikul on omamoodi õnnistus, aga samas ka õnnetus. Söögi-joogikohad asuvad seal tihkelt üksteise kõrval ja soojal ajal käib elu põhiliselt terrassidel. Melu on tore, ainult kui seda lärmi poleks: mõni terrassiomanik paistab olevat veendunud, et tal on heliruumile teistest suurem õigus, ja täidab terve kvartali oma muusikaga, mis aga ei pruugi kõigile sobida ei žanri, veel vähem aga tugevusastme poolest.
  Jaga lugu:

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.