Kristjan Pruul • 9. veebruar kell 4:00
Intervjuu
Ainult tellijale

Alexela juht: meil on põlevkiviõli tehasele töötav lahendus ka siis, kui saabub põxiti murdepunkt

Alexela juhatuse esimehe Andreas Laane sõnul on põlevkivienergeetika lõppemine praeguses poliitilises keskkonnas paratamatu, ainult et 2040. asemel tuleks karta hoopis lähemat kuupäeva.  Foto: Liis Treimann

Alexelale kuuluvale Kiviõli õlitööstusele on tulevikku vaatav lahendus olemas ja töös, kuid sektorile oluline küsimus ei ole mitte 2040. aastaks väljakuulutatud lõpptärminis põlevkivi kasutamisele, vaid selles, kas drastilised muutused toimuvad äkki juba lähema viie aasta jooksul.

Alexela kontserni juhatuse liige Andreas Laane räägib intervjuus, kuidas tulevik, mis põlevkiviõli tootmist ei soosi, võib kvoodikaubanduse muutumise tõttu kätte jõuda oodatust oluliselt varem ning siis on tema hinnangul hädas mitte väike Alexela, vaid suured - Eesti Energia ja VKG.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum