Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investor Toomas: Baltika aktsionärina rahulikku und poleks

  Baltika müük langes augustis.Foto: Raul Mee

  Kui Leedu rõivamüüja Apranga aktsiate omamine laseb mul rahulikult magada, siis sama ei saaks öelda tema eestlasest konkurendi Baltika kohta.

  Olles aastatel 2005-2007 Baltika aktsionär ja saades aktsiahinna mitmekordistumisest ka ise kasu, on mul nüüd kurb vaadata, kuidas meie rõivatootja aktsiahinnast on jäänud riismed. Kui ma oleksin praegu Baltika aktsionär, siis ma öösiti rahulikult magada ei saaks. Tegelikult oleksin vist juba üsna hirmul.
  Baltika aktsiahind on selle aasta algusest kukkunud 33 protsenti, olles sellega kolme Balti börsi peale üks nõrgima esitusega aktsiaid. Aktsia ise maksis reede pärastlõunal 0,31 eurot, mis on imeväike hind võrreldes sellega, kus see oli 2007. aastal, kui võtsin mitmekordset kasumit aktsiast.
  Mitmekordistasin kasumi
  Esimest korda soetasin Baltika aktsiaid 2005. aastal. Ostsin 700 aktsiat, hinnaga 3,9 eurot (61,02 EEK) aktsia. Neli päeva hiljem ostsin sama palju aktsiaid juurde, hinnaga 3,55 eurot (55,5 EEK) aktsia. Kahe tehingu kogusumma oli 5230 eurot. Tegemist polnud suurima investeeringuga mu portfellist, kuid seda magusam oli kaks aastat hiljem võtta aktsiast kasumit. 2007 jaanuaris ja veebruaris müüsin kõik aktsiad maha, saades peaaegu pool miljonit krooni kasumit! Praeguses vääringus on see üle 30 000 euro.
  Baltika oli magus, kuid nüüd on sellel mõru järelmaitse
  Baltika on olnud mu portfellis üks parima tootlusega aktsiaid, kuid nüüd ma ei investeeriks sellesse, seda isegi vaatamata praegusele madalale hinnale. Oodatust nõrgemad tulemused on viimastel aastatel sundinud Baltikat kaasama investoritelt raha juurde. Minu silmis muudab see aga aktsiakompoti lahjemaks.
  Kui keegi küsiks minult, kas osta, hoida või müüa seda aktsiat, siis praegu soovitaksin pigem müüa. Augustis langes Baltika käive võrreldes möödunud aasta sama ajaga 19 protsenti, 3,99 miljoni euroni. Baltika juhtkond põhjendas müügitulu vähenemist erakordselt soojade augustiilmade ja sellest tulenenud tarbijate huvipuudusega sügiskollektsioonide vastu. Kaheksa kuu kokkuvõttes vähenes müügitulu 1 protsendi.
  Tulekul pommuudis?
  Keeruline on aru saada, miks Baltika müük väheneb samal ajal, kui konkurentide oma kasvab. Ka Eesti jaemüük on sel aastal tõusutrendis olnud. Baltika ei tee ju halbu riideid, olen ka ise neilt mõne särgi ja püksid ostnud.
  Vaadates Baltika aktsia järjepidevat langust, olen börsihuvilisena äraootaval seisukohal. Minu arvates on aktsiahind jõudnud sinnamaani, kus on oodata Baltikalt kas pommuudist, mis viiks aktsiahinna järsult üles või midagi sellist, mis kukutab selle veel sügavamale mutta.
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.