investor Toomas • 10 november 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: lõhekasvataja ei väsi üllatamast

Norra lõhekasvataja ei väsi üllatamast.
Norra lõhekasvataja ei väsi üllatamast.  Foto: Reuters/Scanpix

Täna avaldas kolmanda kvartali tulemused minu portfelli staaraktsia Leroy Seafood, mis ei jätnud ka seekord mind üllatamast.

Lõhekasvataja teatas 4,3 miljardi Norra krooni (475,1 mln euro) suurusest käibest ning puhaskasumist, mis suurenes 225 miljonilt kroonilt 340 miljonile kroonile (37,6 mln eurole). Ettevõtte käive oli 300 miljonit krooni rohkem, kui analüütikud ootasid. Arvan, et tegemist oli tugevate tulemustega, kuid oli asju, mis ei meeldinud investoritele ja seetõttu reageeris aktsia 3protsendilise langusega.

Näeb paranemist neljandas kvartalis

Põhjus, miks aktsia hind nii järsu langusega reageeris, olid oodatust nõrgemad kasumimarginaalid. Vaatamata sellele teatas ettevõte, et neljandas kvartalis loodetakse tulemusi parandada ja see andis mõnevõrra ka aktsionäridele kindlust juurde, sest lõuna paiku oli aktsia tõusnud päevaste põhjade juurest kõrgemale ja kauples poolteist protsenti miinuses.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt