investor Toomas • 5. veebruar 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ericssoni aktivist-investor: mina jään!

Foto: Anti Veerma

Tihti on nii, et aktsia hea ostukoht langeb aega, kui uue tõusu lootus on alles õrn ja sellele panustajaid vähe, sest risk on suur.

See mõte tabas mind jälle, kui läinud nädalal avaldasid oma majandustulemused kaks läbi aegade rivaaliks olnud ettevõtet – Rootsi Ericsson ja Soome Nokia. Ericssoni tulemus tuli alla ootuste ja aktsia sööstis 9% alla, Nokia suutis positiivselt üllatada ja aktsia liikus majandustulemuste avaldamise järel niisama palju teises suunas. Ühendab neid see, et mõlema tulevikuväljavaated sõltuvad suuresti mobiilside tehnoloogia uue põlvkonna ehk 5G tulemisest ning vastupanujõust konkurentsile Hiinast.

Nokia suutis läinud nädalal investorite tähelepanu köita uue kasvu lootusega, olgu see pealegi alles horisondil. Sest alanud aastal on võrguseadmete turg veel kerges languses. Kuid Nokia visioonis võib 5G investeeringute laine jõuda kätte seni arvatust varem – ajalehele Financial Times ütles Nokia juht Rajeev Suri, et tehnoloogia on valmis. Ja Nokia on valmis. Käib aktiivne katsetamine ja Nokia suurendab investeeringuid, et protsessi kiirendada. Kirjutasin sellest mõni aeg tagasi ka siin, et Soome analüütikute arvates on Nokia aktsia firma tugevusi ja potentsiaali arvestades alahinnatud.

 

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt