Artikkel
 • Rakvere Linnahooldus − 25 aastat kvaliteetset teenust

  Rakvere Linnahoolduse OÜ jälg ei jää kohalikele märkamata. Tööpõld laiub kõikjal tänavatest parkide ning teedest kalmistuteni. Viimase viie aasta jooksul on ettevõte teeninud omanikutulu 154 000 eurot, tehes selleks käivet kokku koguni 2 miljonit. Tempokalt tegutsedes korrastatakse kõikjal asulas juba 25 aastat ja aina edasi.

  Töötajad püsivad ettevõttes kaua. Haljastusjuht Merike Kressa on Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liikme Üllar Vaseriku sõnul suurepärane näide heast ja tublist töötajast, ilma kelleta hakkama saada ei oskakskiFoto: Rakvere Linnahoolduse OÜ
  Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liige Üllar Vaserik on veendunud, et edu saladus on kindel pikaaegne töötaja. Ettevõttes tegutseb inimesi, kes on seal pea algusaastast saati. Peab ju olema hea töökoht, kus tänapäevase kiire elutempo ning kiirete muutuste juures püsima jäädakse!
  „Enamik töötajaid ongi meil üle 5 aasta. Kes on tulnud, need on ka jäänud. Kaadrivoolavust väga suurt ei ole. Ühepäevaliblikaid tuleb ette, aga paari-kolme kuu jooksul saab inimese olemus selgeks,“ on Vaseriku hinnangul väikesele kaadrivoolavusele kaasa aidanud ka see, et oma inimestest hoolitakse.
  Näiteks võimaldatakse töötajatele iga-aastast tervisekontrolli. „Sellega on muidugi teinekord ka see konks, et tuleb lausa meelde tuletada, et käi kontrollis ära! Eesti inimene läheb ju arsti juurde alles siis, kui viimane häda käes,“ muigab mees. „Kuna töö on enamjaolt värskes õhus, siis on meie inimesed muidugi ka suhteliselt terved. Aga selge on see, et loomulik kulumine on meil igaühel.“
  Töötajate kvaliteet on juhatuse liikme sõnul tublisti paranenud. On rõõm sellises seltskonnas tööd teha! „Muutunud on täielikult töötajate töösse suhtumine. Distsipliin on kindlasti praegu parem selle ala inimestel. Kui vanasti kippus ikka seda napsuga patustamist olema, siis nüüd seda muret enam praktiliselt pole. Inimesed on aru saanud, et tervislikud eluviisid viivad edasi,“ rõõmustab Vaserik.
  Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liige Üllar Vaserik Foto: Rakvere Linnahoolduse OÜ
  Kevadel täitub veerand sajandit
  Rakvere Linnahoolduse ajalugu on värvikas, nagu ilmselt kõigil nii pikaealistel ette­võtetel. Omal ajal erastasid loojad munitsipaalettevõtte, mis tegelikult asutati jagunenud kommunaalettevõtete kombinaadi põhjal ja sellest saigi alguse Rakvere Linnahooldus. 5 aastat sai firma munitsipaalettevõttena toimida, kui see erastati ning loodi äriühing.
  On loomulik, et veerandsaja aasta jooksul toimub teatud muutusi. Üllar Vaseriku hinnangul paistab see kõige rohkem välja ehk tehnika arengu koha pealt. Luualt on üle mindud puhuritele, nii kaudses kui ka otseses mõttes. Samuti on see olnud periood, mille jooksul vene tehnikalt on üle mindud lääne tehnikale.
  „Luudadelt on tõesti üle mindud puhuritele, mis paraku leiab väga palju vastuseisu linnakodanikelt, kes tahavad pikemalt magada. Meie töö hakkab ju hommikul vara, kella 6 ajal,“ nendib juhatuse liige. Jääb vaid üle loota, et hakatakse vaiksemaid puhureid tootma. „Aga ega midagi pole teha jah – eks see mehhaniseeritus jõuab kõikjale. Kuid samas, ega päris ilma käsitööta ikka ka hakkama saa. Meie linnaehituslik olukord on paljuski pärit veel vene ajast ja ka uusi linnaosasid ei planeerita selliselt, et saaks ainult tehnikaga hakkama, käsitsi töö on ka ikkagi jäänud.“
  Küll aga on kaasaegne tehnika toonud kaasa ka mõningaid probleeme. „Hirmsasti laguneb!“ kurdab Vaserik. „10–15 aastat tagasi toodetud tehnika oli meie vaatevinklist töökindlam. Praegu läheb väga palju remondile vahendeid.“
  Suures plaanis on aga kõik hästi. Rakvere areneb nagu kõik linnad ja tööpõld on lai. Kui võidetakse järgmine hange, tuleb tegemist veel juurdegi ning on vaja ehk hakata inimesi lisaks otsima.
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Rainer Saks: Ukraina võiduvõimalus on palju suurem, kui Venemaa kordab üht viga Venemaa "suurpealetungi" analüüs
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Soome jääb sammu kaugusele NATOst, Rootsil on olukord keerulisem
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Lufthansa tühistas suurte streikide eel mitu lendu
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.