• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja, ära häbene oma saavutusi!

  Eesti on väike maa, kus elab veidi trotsi täis ja kinnine, kuid palju saavutanud rahvas. Kliima on külm ja kolleegide eest tuleb enda tegemisi varjata. Sest kes teab, äkki napsab teine veel hea idee ära. Kui keegi midagi saavutab, siis on tavaline reaktsioon: ”Oh, mis nüüd mina!” Või: ”Aga tema on ju tegelikult palju parem!” Või: ”Oi, ma ei taha sellest rääkida!”
  Millest on tulnud selline võltshäbelikkus? Kui meie sportlane võidab medali, siis aplodeerib ju kogu rahvas ja noogutab uhkelt. Kui Eurovisioonilt tuuakse võit koju, siis pakatavad kõik uhkusest, patsutavad õlale ja lausuvad: ”Küll me oleme tublid!” Kas oleme tõesti vaid karjarahvas, kes suudab koos palju teha ja öelda, kuid omapäi saavutates hoitakse pigem varju?
  Ma ei usu seda. Eestlased ja Eesti ettevõtjad peaksid üle saama võltshäbelikkusest. Ettevõtjad võiksid oma saavutustest ja kogemustest avatumalt kõneleda. Pole ju ettevõtjale midagi inspireerivamat kui lugeda kolleegi põnevatest seiklustest ja tegudest kaugel maal, olgu selleks siis Aafrika või Portugal. Kas pole tore olla kellegi jaoks inspiratsiooniks?
  Mida rohkem ettevõtjad ennast avavad ja oma saavutustest räägivad, seda rohkem innustavad nad teisi. Ma ei pea siinkohal silmas kiitlemist, mis avaldab vastupidist mõju, pigem ikka asjakohast arutelu. Teades rohkem oma kolleegide tegemistest, võib tekkida palju rohkem uusi võimalusi koostööks Eestis ja laias maailmas, et midagi veel suuremat ja põnevamat korda saata.
  Seega, ettevõtja, jaga oma lugusid meiega ning inspireeri seeläbi ka teisi. Ja, kes teab, võib-olla avab see avameelsus ka mõne uue akna.
  Autor: Vilja Kiisler, Kaisa Gabral
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.