Aivar Hundimägi • 15. juuli 2019 kell 11:03

Eesti ettevõtjad ei oska tippjuhte tasustada

Mait Raava sõnul on Nordica uue juhi Gunnar Kobini näitel probleem selles, et palkade summad pole läbipaistvad. "Kui juhatuse esimees saab sellist palka (15 000 eurot kuus), siis mul on küsimus, mis on tema vastutus Nordica 10 aasta perspektiivis. Ja kui see on edulugu, siis müts maha ja palk võib ka isegi olla kõrgem."  Foto: Andres Haabu

Erinevalt USA ja Euroopa firmadest on Eestis tippjuhtide tasustamise põhimõtted segased ega lähtu ettevõtte pikaajalistest eesmärkidest. Seetõttu on osa tippjuhte ülemakstud ning kehvad tippjuhid saavad liiga kaua ametis tiksuda.

Mida tasuks õppida USA kogemusest ning kuidas aitab börsifirmade juhtide palkade ja tasustamispõhimõtete avalikustamine kaasa Eesti ettevõtete väärtuse kasvule, rääkis saates „Kuum tool“ juhtimiskonsultant Mait Raava. Saadet juhtis Aivar Hundimägi.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum