• Jaga lugu:

  "See on ju altkäemaks!"

  Foto: Reuters/Scanpix

  Sellise reaktsiooni kutsus Äripäeva ajakirjanikus esile Paldiskist tulnud mõte, et kui ettevõtja tahab ehitada omavalitsusse suure metanoolitehase, siis võiks ta hea tahte märgiks teha ka näiteks raamatukogu või kontserdimaja.

  Tegelikult võib aga hoopis kõrgelt hinnata ettevõtjaid, kes on piirkonnas mahukat tööstust pidades valmis ka midagi kogukonnale vastu andma.
  Suurtest projektidest oli saates "Äripäev eetris" juttu veelgi. Kõneks tuli Jaak Aabi riigireform ning EKRE plaan eestlasi välismaalt ja linnast tagasi maale elama meelitada. Kas inimeste liikumist saab piitsa ja präänikuga suunata või on see ette kaotatud lahing? Kõneks võeti ka Tallinna–Helsingi tunnel, mille eriplaneeringu algatamisele riik praegu punast tuld näitas.
  Maailmamajanduses valitseb keset suurt suve hall sügis – Euroopa riigid teatavad üksteise järel nõrgemast majanduskasvust ja halvenevatest näitajatest. USAs annab Föderaalreserv ühelt poolt intresside langetamisega majandusele hoogu, teiselt poolt tõstab Donald Trump Hiina kaupadele järgmisi tolle kehtestades tavaliste tarbekaupade – telefonid, riided, mänguasjad – hinda. Mida Eesti ettevõtja selles olukorras mõtlema peaks ja kuidas on tarbijate kindlustunne Eestis? Kinnisvaraturu põhjal otsustades kohutavalt hea.
  Ajakirjanikud arutasid ka selle üle, mida teevad Eesti ettevõtjad, kui neid on tabanud sellised õnnetused nagu kahjum ja võlg. Tõusis ka küsimus, miks on karistused majandusaasta aruande või tegeliku kasusaaja esitamata jätmise eest harvad.
  Saates olid ajakirjanikud Viivika Rõuk, Rivo Sarapik ja Liina Laks.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.