"See on ju altkäemaks!"

Foto: Reuters/Scanpix

Sellise reaktsiooni kutsus Äripäeva ajakirjanikus esile Paldiskist tulnud mõte, et kui ettevõtja tahab ehitada omavalitsusse suure metanoolitehase, siis võiks ta hea tahte märgiks teha ka näiteks raamatukogu või kontserdimaja.

Tegelikult võib aga hoopis kõrgelt hinnata ettevõtjaid, kes on piirkonnas mahukat tööstust pidades valmis ka midagi kogukonnale vastu andma.

Suurtest projektidest oli saates "Äripäev eetris" juttu veelgi. Kõneks tuli Jaak Aabi riigireform ning EKRE plaan eestlasi välismaalt ja linnast tagasi maale elama meelitada. Kas inimeste liikumist saab piitsa ja präänikuga suunata või on see ette kaotatud lahing? Kõneks võeti ka Tallinna–Helsingi tunnel, mille eriplaneeringu algatamisele riik praegu punast tuld näitas.

Maailmamajanduses valitseb keset suurt suve hall sügis – Euroopa riigid teatavad üksteise järel nõrgemast majanduskasvust ja halvenevatest näitajatest. USAs annab Föderaalreserv ühelt poolt intresside langetamisega majandusele hoogu, teiselt poolt tõstab Donald Trump Hiina kaupadele järgmisi tolle kehtestades tavaliste tarbekaupade – telefonid, riided, mänguasjad – hinda. Mida Eesti ettevõtja selles olukorras mõtlema peaks ja kuidas on tarbijate kindlustunne Eestis? Kinnisvaraturu põhjal otsustades kohutavalt hea.

Ajakirjanikud arutasid ka selle üle, mida teevad Eesti ettevõtjad, kui neid on tabanud sellised õnnetused nagu kahjum ja võlg. Tõusis ka küsimus, miks on karistused majandusaasta aruande või tegeliku kasusaaja esitamata jätmise eest harvad.

Saates olid ajakirjanikud Viivika Rõuk, Rivo Sarapik ja Liina Laks.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum