• Jaga lugu:

  Õliühingu uus juht asus ametisse keerulisel ajal

  Hommikuprogrammis oli külas Eesti Õliühingu uus tegevjuht Mart Raamat, kes varem on töötanud keskkonnaministeeriumis ja nõustas viis aastat kantslerit ja ministeeriumi energeetika küsimustes.

  Eesti Õliühingu uus tegevjuht Mart Raamat leidis hommikuprogrammis, et kõik ühingu liikmed mõistavad, et sektor on muutumises.Foto: Raul Mee
  Raamat sõnas, et juhtida õliühingut ajastul, kus on võetud eesmärk vähendada fossiilkütuste tarbimist, pakub suurt väljakutset. "Kõik ühingu liikmed saavad aru, et sektor on muutumises," sõnas Raamat, lisades, et vajadus liikumise järele ei kao ja tuleb mõelda, mis peaks olema mõistlik poliitika edasi minemiseks.
  Kõige põletavamad teemad, millega Raamat kõigepealt tegelema hakkab, on segadus vedelkütuse seaduse ümber ja seejärel tahaks nad ühinguna mõista ja saada kindlust, kuidas riik planeerib kütuseturgu aasta 2030 vaates.
  Kuula intervjuud siit:
  Kolmapäeval toimub kaubanduse aastakongress, kus tuleb arutlusele ka Eesti tavatult kõrge toiduainete käibemaksumäär. Samuti otsitakse kongressil lahendusi kaubandussektorit painavale töökäte puudusele.
  Rimi Eesti juhi Vaido Padumäega arutlesime, miks pole endiselt piisavalt poliitilist tahet, et vähendada riigi maksukoormust inimeste toidukorvile, ja kuidas on tehnoloogiline progress leevendanud tööjõupuudust kaubanduses.
  Kuula intervjuud siit:
  Äripäeva ajakirjaniku Pille Ivaskiga rääksime, miks Euroopa väikelennufirmad järjepanu uksi sulgevad. Saime detailse ülevaate Euroopa lennundusturu praegusest olukorrast ning ka Nordica ja Adria Airwaysi vahelistest võlasuhtest.
  Kuula intervjuud siit:
  Saadet juhivad Allan Rajavee ja Tiiu Taal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.