• Jaga lugu:

  Kuldaväärt andmed aitaksid aru saada, kas on mõtet kulutada sadu miljoneid

  Tallinna–Tartu maantee ehitus. Tee-ehitus on üks valdkond, kus võiks rohkem ära kasutada liikuvusandmeid, kuid mitte ainuke: näiteks poodide planeerimisel või kinnisvara arendamisel.Foto: Andras Kralla

  Otsuste tegemisel on võimalik kasutada inimeste liikumismustrite andmeid, kuid seda ei taheta väga teha, rääkis saates "Tehnoloogiakompass" liikuvusekspert Marek Rannala.

  Näiteks võiks tema sõnul kasutada andmeid otsuste tegemisel, millist maantee-ehitust vaja läheb ja mida mitte. Seeläbi on võimalik selgeks teha, kui paljud inimesed maanteid kasutavad, miks ning kui suur võit tuleb tegelikult ühest või teisest investeeringust.
  "Ma tahaksin, et Eestis toimuksid analüüsid enne otsuseid. Seda võib-olla ei ole liiga palju tahetud," rääkis Rannala.
  Saates "Tehnoloogiakompass" rääkisime pikemalt liikuvusandmetest – mis need on, kuidas neid kasutada, mis järeldusi annab neist teha ning kas see tähendab, et "suur vend" jälgib. Külas on liikuvusekspert Marek Rannala ja Telia andmete ärivaldkonna juht Rivo Roosileht. Saatejuht on Priit Pokk.
  Kuula saadet siit:
  Saadet toetab Telia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.