• Jaga lugu:

  Restoran läks Google'i kaardirakenduse tõttu pankrotti

  Paremal Triniti advokaadibüroo jurist Madlenne Timofejev ja vasakul Triniti partner Karmen Turk. Külalised osutavad nutikellale, mis kogub kasutaja kohta mitmesuguseid andmeid. Olulisemad küsimused on, kes ja kuidas neid andmeid kasutab ja töötleb.Foto: Erakogu

  Kui Google Maps hakkas ühe USA restorani kohta teatama, et see on nädalavahetustel kinni, läks see pankrotti, sest turistid sinna enam ei jõudnud, rääkis Triniti advokaadibüroo partner Karmen Turk saates "Triniti eetris".

  Kaardirakenduse juures on veel palju vastuolulist, näiteks rääkis Turk, kuidas rakenduse pakutav marsruut ei ole teinekord seotud üksnes selliste objektiivsete asjaoludega nagu kiirteede vältimine: nii siin- kui ka sealpool Atlandi ookeani on vaidlusi tekitanud see, milliste ettevõtete juurest suunab rakendus kasutajaid mööduma.
  Saates "Triniti eetris" on pikemalt juttu jälgimisküpsistest ja süvajälgimisest internetis. Kuuleme, kuidas tehnoloogiagigandid nagu Facebook, Google ja Amazon meie järele luuravad ja miks on oluline, et meie kohta ei jääks otsuseid langetama vaid arvuti oma algoritmidega.
  Saates on külas Triniti advokaadibüroo jurist Madlenne Timofejev ja Triniti partner Karmen Turk. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuula värsket saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Valitsus kehtestab uued piirangud Uued piirangud kehtivad 10. jaanuarini
Valitsus otsustas kuuetunnise kabinetiistungi järel, et alates esmaspäevast pääseb meelelahutus- ja toitlustusasutustesse vaid vaktsineerimistunnistuse või läbipõdemistõendiga - negatiivsest testist enam ei piisa.
Valitsus otsustas kuuetunnise kabinetiistungi järel, et alates esmaspäevast pääseb meelelahutus- ja toitlustusasutustesse vaid vaktsineerimistunnistuse või läbipõdemistõendiga - negatiivsest testist enam ei piisa.