• Jaga lugu:

  Kuidas käituda, kui sinu firmas toimub läbiotsimine

  Vasakul vandeadvokaat Risto Käbi ja paremal advokaat Martin Järve. Foto: Erakogu

  Kriminaalmenetluse keerdkäikudesse sattudes tasub advokaat kaasata juba algusest peale, sest ärevas olukorras ei pruugi inimesed teha kõige paremaid otsuseid, rääkisid advokaadid saates „Triniti eetris“.

  Suuremal osal inimestest puudub kokkupuude kriminaalmenetlusega, mistõttu on levinud stereotüüpne arvamus, et „sellel, kes advokaadi võtab, on midagi varjata“, rääkis vandeadvokaat Risto Käbi. Käbi lisas, et tegelikkuses on just menetluse alguses suurim potentsiaal protsessi mõjutada. Advokaat Martin Järve lisas, et protokolli kirja pandud ütlusi hiljem enam muuta ei saa, mistõttu tulekski algusest peale teada, millele menetluse juures tähelepanu pöörata.
  Saates „Triniti eetris“ räägime sellest, kuidas üks ausat äri ajav tavaettevõtja võib kokku puutuda kriminaal- ja väärteomenetlusega. Saatekülalised jagavad soovitusi, kuidas käituda läbiotsimistel ja ülekuulamistel ning mida teha, kui ettevõtja on süüdistatava või tunnistajana sattunud kriminaalmenetluse keerdkäikudesse.
  Külas on Triniti advokaadibüroo advokaat Martin Järve ja vandeadvokaat Risto Käbi. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.