Artikkel
  • Kuidas kolida targalt? 20 aasta kogemuslugu

    Kolimine pole igapäevane ja kerge tegevus, see vajab põhjalikku planeerimist, ettemõtlemist ning tihti ka unikaalsete probleemidega tegelemist. „Kolimine on inimeste jaoks reeglina keeruline tegevus ja igapäevarutiinist välja tulemine. Meie soovime, et see oleks kõigi jaoks võimalikult lihtne, kiire, mugav ja turvaline,” räägivad 1998. aastal tegevust alustanud AVA-Ekspress OÜ juhatuse liige Rain Merisalu ja kliendihaldur Asso Kasuk.

    AVA- Ekspressil on 20+ aastat kogemust kolimisteenus pakkumisega. Foto: AVA-Ekspress OÜ
    Eesti kolimismaastikul on AVA-Ekspress oma 21 tegutsemisaasta jooksul tõusnud kahe autoga väikefirmast suurimaks tegijaks, teenindades pea kõiki valdkondi ministeeriumitest suurfirmadeni. Nende poole pöördutakse nii lihtsamate kolimisülesannete kui ka tervete kodude ning kontorite ümberkolimise soovidega. Appi tullakse ka siis, kui kolimist vajavad eriseadmed või hinnaline vara: kolitud saab kõik, mis tarvis. Oluline on ka rohke väliskolimiste kogemus ning kontaktivõrgustik, mis aitab saavutada kiire ja mugava teenuse kõikjal üle maailma.
    Ettevõtte edu taga on eelkõige pikaaegne kogemus, klientide usaldus, avatus uutele lahendustele ning professionaalsed töötajad. Kolija amet on rohkem kui lihttöö. Iga kolija peab olema suurepärane suhtleja, eelkõige selleks, et panna klient kolimise käigus end mugavalt ja turvaliselt tundma. „Soovime, et kliendid oleksid rahul ja kolimistegevusse kaasatud, nii saab kõiki töid teostada täpselt nii, kuidas klient soovib. Lisaks peame väga oluliseks töötajate väljaõpet kolimiseks vajalike seadmete ohutul käsitlemisel, pakkimisel ja transpordil” lausub Merisalu.
    Kolitud peab saama kõik
    Kolimine ei tähenda ainult toolide ja kastide liigutamist ühest kohast teise, vaid tihti palju enamat. Näiteks vajavad ju kolimist ka tehaseseadmed, kallid laborimasinad või hiiglaslikud seifid, kontsertklaveritest rääkimata. Kogemustega ja professionaalse kolimisspetsialisti jaoks ei ole probleem 300 kilogrammise pianiino kitsast Vanalinna trepist üles viimine või hindamatu väärtusega maali pakkimine ning transport teisele poole Euroopat. AVA-Ekspressi töötajatel on aastate jooksul kogunenud rohkelt teadmisi, mida antakse ka kolleegidele üle. Pakitud ja transporditud on kõike alates tavalisest kodu või kontorikaubast kuni hinnaliste maalide ja skulptuurideni. Peamine on aga kogu töö juures see, et esemed peavad kohale jõudma täpselt sellisel kujul, millisena need kliendilt vastu võetakse. Teel olles ei tohi miski kaduda või puruneda ning selle eest kantakse väga suurt hoolt.
    Erivõimalused tagavad meeldiva kolimise
    Üheks suurimaks tugevuseks peavad mitmed kliendid AVA-Ekspressi eritranspordivõimalusi. Seadistatava temperatuuriga veokid väärtusliku kunsti ja ajalooliste esemete transpordiks, trepirobotid ning kolimistõstuk ebastandartsete esemete läbi akende tõstmiseks on juba igapäevases kasutuses, muutes kolimise odavamaks ja mugavamaks. “Mida rohkem erilahendusi, seda enam võidavad nii meie kui ka kliendid,” arvab Kasuk. Rohked erivõimalused kiirendavad tööd oluliselt ning vähendavad kahjustuste ohtu.
    Kolimisega käib väga tihti kaasas lühi- või pikaajaline ladustamine, mida kasutatakse nii kodu kui kontori kolimistel. „Ladu on vaheetapiks kolimise, korteriremondi või koduvahetuse ajal, aga ka aastaaegadele vastavate esemete nagu jalgratta, mootorkelgu või suuskade hoiustamisel. Hiljuti koliti ka vastvalminud 1800m2 suurusesse lattu, mis vastab kindlasti kõikidele nõudmistele. Ladu on kindlustatud, valvatud ning hästi soojustatud. On kliente, kes ladustavad oma isiklikke asju meie juures juba ligi paarkümmend aastat,” räägivad Merisalu ja Kasuk.
    Loomulikult pole vaid seadmed ning laopind kõik, mida AVA-Ekspress kolimisteenusele lisaks pakub. Sujuv kommunikatsioon müügimeeskonna, töödejuhataja ning projektijuhtide vahel tagab maksimaalse võimaliku täpsuse tööde teostamisel, mille peamiseks tagajaks on spetsiaalselt ettevõtte tegevusteks välja arendatud IT lahendused. Lisaks operatiivsele tööde korraldamisele aitavad need saavutada ka klientidega paberivaba ning läbipaistva suhtluse.
    Põnevad kogemused ja klientide usaldus
    AVA-Ekspressil on paarikümne aastaga kogunenud rohkelt kogemusi paljudelt erisugustelt töödelt, alates tavalistest eraisiku kolimistest või väiksematest büroodest kuni superministeeriumi kolimise või just lõppenud Tartu Ülikooli Delta keskuse kolimiseni. Firma algusaastatele mõeldes meenutab Merisalu, et üks esimesi ettevõtteid, keda AVA-Ekspress kolis, oli Äripäev. „Kolides 1998. aastal Tulika tänavalt Pärnu maantee büroomajja, kasutati meie teenuseid. Samamoodi aitasime Äripäeval viimati kolida Vana-Lõuna tänavale. Kui kellegi usaldus ära teenida, võib olla kindel, et sinu poolt pöördutakse ka järgmisel korral ning sind soovitatakse kui head partnerit ka teistele.“
    Eelmisel kevadel jõudis lõpule Tartu Ülikooli raamatukogu mitu aastat kestnud kolimisprojekt, mis hõlmas terve maja mööbli lahtivõtmist ja taas kokku panemist ning ligi viie miljoni raamatu pakkimist ja lahtipakkimist.

    "Sellise pikaajalise koostöö puhul, nagu meil praegu on, on äärmiselt oluline paindlikkus, mida hindan ma praegu AVA-Ekspressi puhul ehk kõige rohkem. Me saame koos asjad läbi arutada, tööde tegemise viisi kokku leppida ja tööde mõistliku järjekorra koos paika panna. Kuna kogu protsess on olnud täis ootamatusi ja asjaolusid, mida meie tööde tellijana ei ole osanud ette näha, on minu jaoks hindamatu väärtusega just koostöö ja paindlikkus, mida AVA-Ekspress on ilmutanud."

    Kertu Uri
    Tartu Ülikooli raamatukogu kogude arenduse osakonna juhataja
    Selles, et oma partneriks valitakse just AVA-Ekspress, on oluline roll mängida kindlusel ja usaldusel. “Tuleb teha põhjalik kolimise eel- ning järeltöö,” nendib Kasuk. Suurematele ja keerulisematele kolimistele ei tehta enamasti pakkumisi telefonitsi, vaid külastatakse ka kliendi bürooruume või kodu, antakse nõu kuidas pakkida, markeerida ning selekteerida kolitavat ning räägitakse kliendiga läbi kolimise käik, et kõik oleks osapooltele selge juba enne pakkumise esitamist. Vajadusel tutvutakse ka sihtkoha tingimustega, et vastatud saaks kõik küsimused nii uude asukohta mahutamisest kuni kolimisauto parkimislahendusteni.
    Väliskolimiste ilu ja valu
    AVA-Ekspressi üheks suurimaks väljakutseks ja samas ka müügiartikliks on väliskolimised. Väliskolimisi teostav ettevõte peab olema kogenud, et pakkuda tuge kõiges, mida kliendil võib Eestist välja või tagasi kolides vaja minna. Aastate jooksul on aidatud teise riiki kolida diplomaatidel, sõjaväelastel, äriinimestel, kliimapagulastel ja pensionäridel. Eksootilisemate paikadena, kuhu esemeid sõidutatud, nimetab Merisalu Euroopa kõrval Austraaliat, Kanadat, Venemaad, Kasahstani, Ameerikat, Uruguaid, Dubaid ja Fidži saari. „Välismaale kolimine on loomulikult riigisisesest kolimisest keerukam, sest igal maal on omad nõuded. Mõnes riigis on kõrged tollimaksud ja inimesed ei teagi, et nad isiklike asjade pealt peavad seda maksma. Mõnda kohta kolides tuleb täita äärmiselt põhjalik dokumentatsioon, eriti kui soovitakse kolides kaasa võtta näiteks relv, mootorratas, lemmikloom või auto.”
    Erinõuete tõttu on kolimisfirma abikäsi suureks abiks. Just kolimisfirma on see, kes korraldab kogu paberimajanduse, ning annab infot selle kohta, mida võib ja mida mitte kaasa võtta, sõltuvalt just selle riigi seadustest, kuhu kolitakse. Abi olukorras, kus kolimiseks ettevalmistumine võtab enamuse ajast ja närvidest, on klientide poolt alati soojalt vastu võetud ning tänu korrektselt valmis seatud paberimajandusele on probleemseid olukordi esinenud harva.
    Töötajad ja kliendid loovad ettevõtte aluskihi
    Võrdväärselt klientidega on ettevõtte jaoks olulised oma töötajad. Merisalu räägib: „Väärtustame oma inimesi kõrgelt, sest kui töötajad on rahul, on ka kliendid rahul. Meile on oluline, et töötajad saavad oma õhtud kodus veeta ja nädalavahetustel puhata. Inimesed, kes tulevad pühade ajal vabatahtlikult kodust välja tööd tegema, peavad saama selle eest väärilise tasu. Ükski tööandja ei tohiks eeldada, et inimesed soovivad töötada öösiti või jõulude ajal”. Eritööde eest saavad kolijad samuti lisatasu ning nende professionaalsete oskuste väärtust hinnatakse ettevõttes väga. Töötajate motiveerimine on oluline, et töö saaks tehtud õigeaegselt ning korrektselt. Paindlikud töösüsteemid ja motiveerivad tasud aitavad seda tagada,” sõnas Kasuk.
    Lisaks Äripäevale on ka paljud ettevõtted ja eraisikud palganud AVA-Ekspressi kolimistöid teostama juba mitmendat korda. Merisalu sõnul on südantsoojendav, kui kliendid helistavad 5-10 aastat pärast eelmist kolimist kui vanadele tuttavatele ja küsivad taas abi. „Meie meeskonna tuumik on koos püsinud kõik need 20 aastat. Teame, kui oluline on vahetu kontakt inimeste vahel, sest see tekitab usalduse ja kindlustunde. Pikaajalise kogemuse pinnalt oskame ette hinnata töömahtu, et teha hinnapakkumisi, mis hiljem ei suurene ning mis mahuvad tähtaega. Samuti saab klient olla kindel, et töö täidetakse vastavalt kokkulepitule.“ Just eelmainitu on olnud AVA-Ekspressi oluline konkurentsieelis ning jääb selleks kindlasti ka tulevikus.
    Tutvu AVA-Ekspress teenustega SIIN või küsi pakkumist.
  • Hetkel kuum
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Amazoni rüpes edu nautiv Eesti ettevõtja: Jeff Bezose juhtimisprintsiibid sobivad meile hästi
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti sai Euroopa rahakotist 122 miljonit eurot
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Tugev dollar paneb Eesti firmadele põntsu, mõne taskud täidab aga miljonitega
Euro suhtes üha kallinev USA dollar Eesti majandusele midagi rõõmustavat ei tähenda: inflatsioon saab hoogu juurde, võitjaks käputäis ettevõtteid.
Euro suhtes üha kallinev USA dollar Eesti majandusele midagi rõõmustavat ei tähenda: inflatsioon saab hoogu juurde, võitjaks käputäis ettevõtteid.