Artikkel
 • Isolta annab väikeettevõtjatele arvete saatmisest vabad laupäevad

  Foto: Isolta Baltic OÜ

  Isolta on arvete saatmise tarkvara ja mõeldud väikeettevõtetele nende elu lihtsamaks tegemiseks, räägib Isolta Baltikumi juht Laura Algo.

  Isolta on osa Accountor grupist, mis on Põhjamaade suurim finants- ja palgaarvestusteenuste pakkuja. Isolta meeskond tegutseb Accountoriga lähedast koostööd tehes ja ka üsna iseseisvalt – meil on oma kontor, oma inimesed ja oma kultuur,“ tutvustab Algo firmat.
  Väikeettevõtetel on mitmeid erinevaid väljakutseid. Isolta on keskendunud sellele, et väikefirma omanikul oleks lihtne arveid saata ja finantse hallata. Isolta kasutajatest üks osa on äsja ettevõtte asutanud inimesed ja neil ei ole veel väga suurt aimu sellest, kuidas arved peaksid välja nägema, aga on vaja arve kiiresti välja saata.
  Isolta tarkvara saab kiiresti kasutusele võtta ja teatud mahus saab arveid saata tasuta ning mitmes eri keeles, kui on näiteks ka rahvusvahelisi kliente. Isoltast saab lihtsalt müügiaruanded välja võtta. See on hea abimees väikeettevõtjale. Ta näeb süsteemist ise, kui palju on valitud perioodil olnud müüki ja laekumisi ning kui palju nõudeid veel üleval on. Isoltast saab igakuiseid müügiaruandeid alla laadida ja raamatupidajale saata. See aitab väikeettevõtte juhil raamatupidamiskuludelt kokku hoida ning lihtsustab ka raamatupidajate tööd.
  „Soomes räägitakse ka eraldi arvete saatmise laupäevast (laskutuslauantai) – väikeettevõtjad saadavad arveid nädalavahetuseti ja kulutavad selleks pool päeva. Meie üritame seda ajakulu aidata vältida, et saaks arved käigu pealt ja juba otse näiteks kliendikohtumiselt välja saata,“ räägib Algo.
  Teada on, et erinevates riikides on veidi erinevaid raamatupidamisseaduseid, tavad ja süsteemid. Jõudsalt kasvav trend on e-arveldus, mis on Soomes olnud kasutusel juba aastaid ning ka Eestis jõudsalt kasvamas. Isoltast saab saata e-arveid nii Eesti kui ka Soome.

  Kas arveid saab ka välismaale saata? Seal on ju arvetele eri nõuded.

  Arvete kohustuslikud rekvisiidid ja muud nõuded on Euroopa Liidu riikides ikkagi samad. Isolta on panustanud sellele, et need kõik oleks arvel automaatselt välja toodud ja ettevõtjal ei ole vaja nende pärast muretseda.
  Igas riigis on veidike erinevad arve põhjad. Läti osas on tarkvara ka veidi rohkem kohaldatud ja loodud oma Läti arve põhi, sest Lätis peab arvel olema palju rohkem infot. Samamoodi on Eesti ja Soome arve põhja puhul väikseid erisusi.
  Foto: Isolta Baltic OÜ
  Aga ütlen julgelt, et Isoltaga saab saata erinevate riikide vahel arveid ja kõik kohustuslikud andmed on täidetud.

  Kas Isolta lahendus kohaldub ka Eestis kasutusel olevate muude raamatupidamissüsteemidega?

  Hetkel meil ei ole seda integratsiooni veel Eesti poole peal veel lõpuni viidud. Soomes on loodud ühendus Procountor raamatupidamistarkvaraga.
  Eestis on kasutusel väga palju erinevaid raamatupidamistarkvarasid ja leida nende seast üks, mis kõigile sobib, on üsna raske, aga see lahendus on meil tööde nimekirjas. Müügiaruanded saab teenusest alla laadida ning need andmed raamatupidamissüsteemi kanda.
  Meie jaoks on väikeettevõte ikkagi see, kes hoolitseb ise oma finantsasjade eest või vähemalt püüab seda teha ning Isolta abil see on palju lihtsam kui raamatupidamistarkvara selgeksõppimine. Ettevõte muutub n-ö suureks siis, kui tal on nagu juba nii palju arveid, et mõistlik arvete saatmist automatiseerida. Isolta kliendiks sobivad väikeettevõtjad, kes ei soovi keerulist raamatupidamistarkvara kasutada, mis võtaks nii kaua aega selgeksõppimiseks, et muuks ei jäägi aega.

  Kui kaua saab Isoltat tasuta kasutada? Kas teil on kasutusel prooviperiood?

  Teenust saab kasutada tasuta, kui ettevõttel on nii kümme arvet aastas – pakume sageli ka mitmeid võimalusi teenida boonusarveid juurde. Me oleme paindlikud. Ja see kümme arvet aastas tasuta ei ole ainult üheks aastaks, vaid see jätkub ka järgmisel aastal uuesti ehk nii-öelda lõpmatu tasuta prooviperiood. Kuni ettevõte ise näeb, et nüüd hakkasin kasvama, kliente ja arveid on rohkem ja mõistlik on võtta piiramatu pakett kasutusele.

  Mis suurema mahu tasud on?

  7–9 eurot kuus maksab teenus, kus saab piiramatus mahus arveid välja saata, sealhulgas on PDF-, e-posti ja ka järjest enam populaarsust koguvad e-arved. Täna on Isoltas arutusel kogu tootepaketi uuendamine ja uuenduse puhul võtame arvesse klientide soove ja aastate jooksul neilt saadud tagasisidet.

  Te rääkisite müügiaruandest, millise aruande Isolta loob? Mis infot see sisaldab?

  Seal on näiteks näha kogu valitud perioodi müük ja käibemaksu summa ning maksete põhine arvete aruanne. Lisaks sellele on võimalik alla laadida nõuete aruannet.

  Kuidas on sularahaarvetega, mõned väikeettevõtjad müüvad ka sularaha eest oma kaupa või teenust?

  Sularaha arveid saab Isoltaga lihtsasti teha, valida lihtsalt arve tüübiks sularahaarve ning see kliendile saata nagu ka tavalise arve puhul.

  Mis on Isolta peamised plussid võrreldes konkurentidega?

  Foto: Isolta Baltic OÜ
  Eesti turul teist nii lihtsat arvete saatmise lahendust ei ole. Meie kliendid hindavad Isolta puhul kõige rohkem lihtsust, mugavust, ajasäästu ja ettevõtja iseseisvust, mis meie teenuse kasutamisega kaasneb.
  Isolta on väga palju panustanud ka klienditeeninduse kättesaadavusse. Eesti klientidega suhtleb Laura Algo ise vestluse aknas.
  Klientide arvu puhul jälgib Isolta kahte numbrit – aktiivseid kasutajaid, neid on Eestis juba 2500, ja teine oluline näitaja on maksvad kliendid. Neid on Eestis 700 ja Balti riikides kokku ligi 1000. Ettevõttel on kokku üle 10 000 maksva kliendi ja üle 30 000 aktiivse kasutaja.
  Aktiivsete kasutajate hulka loetakse ka kõik tasuta teenuse kasutajad. Isolta silmis on kõik kliendid samaväärsed, hoolimata kas kliendil on kasutusel tasuta või tasuline maht.

  Kas selleks, et Isoltat kasutada, on vaja ta installeerida arvutisse või muusse seadmesse?

  Ei ole vaja midagi alla laadida, kõik töötab pilvepõhiselt – igal pool, kus ettevõtja viibib ja igas seadmes.

  Kas seda saab kasutada ka mobiilse seadmega?

  Oleme teinud oma lahenduse kohe mobiilisõbralikuks. Kui mobiili veebibrauseri kaudu sisse logida, pakub ta kliendi telefonile võimalust Isolta telefoni töölauale lisada. Isolta töötab mobiilis nagu äpp, kuigi eraldi äppi me Isoltale loonud ei ole.
  Põhimõtteliselt saab ettevõtja suvalisel ajal ja suvalises kohas, kus on internetiühendus, oma telefoniga minna Isolta süsteemi ja telefonist otse arve välja saata. Niimoodi saab kohe kliendikohtumisel arve välja saata.

  Ja arve jõuab siis kohale teisele poolele kohale e-mailiga PDF-formaadis?

  Isoltaga saab saata arved erinevatel viisidel: saab endale PDFina alla laadida ja ise meili kaudu kliendile manusena saata. Teine võimalus on saata arve otse Isoltast kliendi meilile. Selle variandiga kaasneb võimalus näha, kas klient on selle arve juba avanud või mitte. Nii ei saa keegi öelda, et ma pole teie arvet kätte saanud.
  Mitmed Isolta kliendid on öelnud, et see võimalus avamist näha on nii hea – ei pea üldse oma klientidega vaidlema hakata, kas ta on arve kätte saanud, vaid saab kohe öelda, et ma näen, et sa oled arve avanud.
  Kolmas ja kõige kindlam viis arvet saata on e-arve. Isolta kaudu saab e-arveid saata eesti ettevõtetele ja riigiasutustele ja ka Soome ettevõtetele.

  Kui kaua läheb aega, et esimene arve välja saata?

  Pärast registreerumist saab esimese arve välja saata paari minutiga. Minge isolta.ee veebilehele, tehke end kasutajaks, sellega mingeid rahalisi kohustusi ei kaasne. Ja kui tekib küsimusi, siis on Laura Algo teid seal juba tervitamas ning tutvustamas kiireimat teed arvete saatmiseks.
  Kui tekkis ka teil tekkis huvi, siis vaadake isolta.ee
 • Hetkel kuum
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Prantsuse keskpankur ei muretse kallineva nafta pärast: olgem kannatlikud
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Rooma paavst palus hoiduda mängimast Ukraina relvaabiga
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Olerex ja juhatuse liige said kaela kriminaalkahtlustuse "See on lavastatud süüdistus!"
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.