3. detsember 1995 kell 22:00

Mööblimaja teeb äriplaani

Mööblimaja peadirektor Uno Kallas prognoosis käesoleva aasta käibeks 110,7 miljonit krooni ja kasumiks 3,7 miljonit krooni. Eelmisel aastal oli mööblimaja käive 104,7 miljonit krooni ja veel aasta varem 72,1 miljonit krooni.

Kallas ütles mööblimaja järgmise aasta äriplaani kommenteerides, et peamine eesmärk on kõigi Eesti mööblifirmade toodangu müügilepanek. Samuti on kavas suurendada valgustite ja kodutehnika müügi osakaalu. Praegu on 80% mööblimajas müüdavast toodangust toodetud Eestis. Kallas lisas, et peale jaemüügi plaanib mööblimaja hakata tegelema mööbli hulgimüügiga.

«Lähiajal on kavas alustada mööblimaja rekonstrueerimist ja müügipinna suurendamist ladude arvel,» lausus Kallas. Praegu on mööblimajas müügipinda 2600 ruutmeetrit, rekonstrueerimise käigus kavatsetakse seda suurendada 1560 ruutmeetri võrra.

Mööblimaja soovib hakata tegelema ka Eestis toodetud mööbli turustamisega väljaspool Eestit, eeskätt endistes liiduvabariikides. Ukrainasse on müüdud Eesti mööblit miljoni krooni eest.

«Me ootame, et Ukraina parlament ratifitseeriks Eesti-Ukraina vabakaubanduslepingu,» ütles Kallas. Ta lisas, et pärast seda suureneks Eestis toodetud mööbli turustamine Ukrainas.

Hetkel kuum