10. märts 1996 kell 22:00

Rakvere linnas korraldatakse korteriühistute dekaad

Rakvere linnavaraameti juhataja Andres Jaadla sõnul on eriti suur huvi korteriühistute tasuta moodustamise vastu. Tavaliselt maksab korteriühistu moodustamine keskmiselt 750 krooni. Sellele lisandub soovi korral korteriühistu põhikirja tellimine, mille maksumus on umbes tuhat krooni. Rakvere linnavaraamet on välja töötanud näidispõhikirja, mille ühistud saavad tasuta.

Praegu on Rakveres 62 korteriühistut. Jaadla sõnul peaks moodustatama veel umbes sada korteriühistut. Ta ütles, et ühistute moodustamise suuremaid takistusi on vajadus raha kohe tasuda.

Rakvere linnavaraameti ja Rakvere korteriühistute liidu korraldatud dekaadi raames toimub ka korteriühistute finantsmajanduse ja õiguslike aluste nõupäev. Seal käsitletakse korteriühistute finantsmajandust, raamatupidamist ning vajalikke õigusakte.

Soojamajanduse nõupäeval selgitati elamute soojustamise ja soojakadude vähendamise võimalusi.

Lisaks linnaspetsialistidele osalesid seal ka soojamajandusfirmade esindajad. Näidete varal tutvustati kokkuhoidu ning soojussõlmede paigaldamise vajalikkust.

Andres Jaadla sõnul on korteriühistute dekaad esmakordne ja ainulaadne üritus. Ta lisas, et korteriühistuteteemalisi infonädalaid korraldab linnavaraamet veelgi, kuid korteriühistuid edaspidi enam tasuta ei registreerita.

Hetkel kuum