9. mai 1996 kell 22:00

Soomes jääb üldstreik pidamata

1,7 miljonit töötajat ühendavad ametiühinguorganisatsioonid loobusid streigist pärast seda, kui valitsus teatas, et ta vaatab veel kord läbi osa säästupaketist, mis näeb ette töötuabiraha kärpimise.

SAKi esimees Lauri Ihalainen ning STT esimees Esa Swanljung ütlesid, et nad on rahul valitsuse ettepanekutega, eriti valitsuse plaaniga suurendada tööandjate osakaalu töötuabiraha finantseerimises. Tööandjate panus abirahafondis tõstetakse järk-järgult 47 protsendile, nii nagu ametiühingud olid nõudnud. Valitsus otsustas ühtlasi loobuda edasisest töötuabiraha kärpimisest. Streigi ärajäämise uudised tugevdasid Soome marka ning alandasid intressimäärasid Helsingis.

Peaminister Paavo Lipponen ütles, et valitsus pole oma plaane muutnud, kuid korrigeeris ametiühingute soovil üksikasju. AP-STARTEL-BNS

Hetkel kuum