Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neste kaalub bensiini hinna vähendamist

  Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar ütles eile pärastlõunal, et õhtusel koosolekul arutab firma juhtkond tõsiselt bensiini hinna alandamise võimalust. Enamikus Neste tanklatest maksis 95E-bensiini liiter eile 5 krooni ja 5 senti, nagu Statoilil enne üleeilset hinnalangust.
  Eesti Statoil põhjendas esmaspäevast hinnalangust oma teenindusjaamades maailmaturu hindade langemisega. Statoili tanklates alanes bensiini 95E liitri hind 10 senti ehk 4 krooni 95 sendini.
  Londoni börsil on bensiini 95E noteering langenud kahe nädala jooksul 22 dollarit (271,5 krooni) tonni kohta. Kui 13. mail oli tonni bensiini 95E noteering 233 dollarit (2875 krooni), siis möödunud reedel juba 211 dollarit (2600 krooni).
  Eesti Statoili turundusjuht Marko Allikson kinnitas, et firma jälgib ka edaspidi hinnakõikumisi ja on valmis hindu oma tanklates alandama vastavalt bensiini sisseostuhindade langemisele. Tema sõnul on võrdeliselt maailmaturu hinna langusega alanenud ka bensiini sisseostuhind.
  Neste Oil Eesti bensiini 95E hulgimüügihind Tallinna terminaalis on viimase kahe nädala jooksul langenud 27 senti liitri kohta. Kui 14. mail maksis liiter bensiini 95E neli krooni ja 47 senti, siis eile maksis sama bensiini liiter 4 krooni ja 20 senti.
  AS EK hinnalangust veel ei kavanda, ütles turundusdirektor Mati Ruul. Tema sõnul on EK tanklates müüdava 95E keskmine hind 4 krooni 93 senti liitrilt, mis jääb ikka madalamaks Statoili hinnast. EK uuemates Tallinna tanklates ulatub 95E müügihind üle 5 krooni, aga näiteks Võrus ja Tõstamaal on sama bensiini hind 4 krooni ja 65 senti, lisas Ruul.
  Ka ASi AA-Trading peadirektor Heiti Hääl kinnitas, et ei näe võimalust sel nädalal bensiini hinda alandada. AA-Trading müüb bensiini 95E hinnaga 4 krooni 95 senti liiter. See hind on Alexela ja Autokütuse tanklates juba kolm nädalat, kinnitas Hääl.
  Tema sõnul peaks praegune bensiini hind suvel veelgi langema.
  Kui vaadelda Rotterdami turul sõlmitud tulevikutehinguid, mis on juuni keskel 10 dollarit (123,5 kr) tonnilt odavamad kui täna, siis eeldab see hinnalangust veel kümne sendi võrra, märkis Hääl.
 • Hetkel kuum
Tööstusjuht: ärme imetle jätkusuutlikkuse probleemi, teeme sellest konkurentsieelise
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
USA aktsiad alustasid uut nädalat rekordite lähedal
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kunman asus juhtima oma suures kahjumis joogiveefirmat
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Google paneb Soome datakeskusesse veel ühe miljardi
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
241 miljonit eurot: kaitsefondist saab osa üheksa Eestiga seotud projekti
Euroopa Liidu kaitsevaldkonna teadus- ja arendusprojektide konkursil sai rahastuse üheksa Eesti osalusega rahvusvahelist projekti, mida toetatakse Euroopa Kaitsefondist kokku 241 miljoni euro eest, teatas kaitseministeerium.
Euroopa Liidu kaitsevaldkonna teadus- ja arendusprojektide konkursil sai rahastuse üheksa Eesti osalusega rahvusvahelist projekti, mida toetatakse Euroopa Kaitsefondist kokku 241 miljoni euro eest, teatas kaitseministeerium.