28. mai 1996 kell 22:00

Neste kaalub bensiini hinna vähendamist

Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar ütles eile pärastlõunal, et õhtusel koosolekul arutab firma juhtkond tõsiselt bensiini hinna alandamise võimalust. Enamikus Neste tanklatest maksis 95E-bensiini liiter eile 5 krooni ja 5 senti, nagu Statoilil enne üleeilset hinnalangust.

Eesti Statoil põhjendas esmaspäevast hinnalangust oma teenindusjaamades maailmaturu hindade langemisega. Statoili tanklates alanes bensiini 95E liitri hind 10 senti ehk 4 krooni 95 sendini.

Londoni börsil on bensiini 95E noteering langenud kahe nädala jooksul 22 dollarit (271,5 krooni) tonni kohta. Kui 13. mail oli tonni bensiini 95E noteering 233 dollarit (2875 krooni), siis möödunud reedel juba 211 dollarit (2600 krooni).

Eesti Statoili turundusjuht Marko Allikson kinnitas, et firma jälgib ka edaspidi hinnakõikumisi ja on valmis hindu oma tanklates alandama vastavalt bensiini sisseostuhindade langemisele. Tema sõnul on võrdeliselt maailmaturu hinna langusega alanenud ka bensiini sisseostuhind.

Neste Oil Eesti bensiini 95E hulgimüügihind Tallinna terminaalis on viimase kahe nädala jooksul langenud 27 senti liitri kohta. Kui 14. mail maksis liiter bensiini 95E neli krooni ja 47 senti, siis eile maksis sama bensiini liiter 4 krooni ja 20 senti.

AS EK hinnalangust veel ei kavanda, ütles turundusdirektor Mati Ruul. Tema sõnul on EK tanklates müüdava 95E keskmine hind 4 krooni 93 senti liitrilt, mis jääb ikka madalamaks Statoili hinnast. EK uuemates Tallinna tanklates ulatub 95E müügihind üle 5 krooni, aga näiteks Võrus ja Tõstamaal on sama bensiini hind 4 krooni ja 65 senti, lisas Ruul.

Ka ASi AA-Trading peadirektor Heiti Hääl kinnitas, et ei näe võimalust sel nädalal bensiini hinda alandada. AA-Trading müüb bensiini 95E hinnaga 4 krooni 95 senti liiter. See hind on Alexela ja Autokütuse tanklates juba kolm nädalat, kinnitas Hääl.

Tema sõnul peaks praegune bensiini hind suvel veelgi langema.

Kui vaadelda Rotterdami turul sõlmitud tulevikutehinguid, mis on juuni keskel 10 dollarit (123,5 kr) tonnilt odavamad kui täna, siis eeldab see hinnalangust veel kümne sendi võrra, märkis Hääl.

Hetkel kuum