• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neste kaalub bensiini hinna vähendamist

  Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar ütles eile pärastlõunal, et õhtusel koosolekul arutab firma juhtkond tõsiselt bensiini hinna alandamise võimalust. Enamikus Neste tanklatest maksis 95E-bensiini liiter eile 5 krooni ja 5 senti, nagu Statoilil enne üleeilset hinnalangust.
  Eesti Statoil põhjendas esmaspäevast hinnalangust oma teenindusjaamades maailmaturu hindade langemisega. Statoili tanklates alanes bensiini 95E liitri hind 10 senti ehk 4 krooni 95 sendini.
  Londoni börsil on bensiini 95E noteering langenud kahe nädala jooksul 22 dollarit (271,5 krooni) tonni kohta. Kui 13. mail oli tonni bensiini 95E noteering 233 dollarit (2875 krooni), siis möödunud reedel juba 211 dollarit (2600 krooni).
  Eesti Statoili turundusjuht Marko Allikson kinnitas, et firma jälgib ka edaspidi hinnakõikumisi ja on valmis hindu oma tanklates alandama vastavalt bensiini sisseostuhindade langemisele. Tema sõnul on võrdeliselt maailmaturu hinna langusega alanenud ka bensiini sisseostuhind.
  Neste Oil Eesti bensiini 95E hulgimüügihind Tallinna terminaalis on viimase kahe nädala jooksul langenud 27 senti liitri kohta. Kui 14. mail maksis liiter bensiini 95E neli krooni ja 47 senti, siis eile maksis sama bensiini liiter 4 krooni ja 20 senti.
  AS EK hinnalangust veel ei kavanda, ütles turundusdirektor Mati Ruul. Tema sõnul on EK tanklates müüdava 95E keskmine hind 4 krooni 93 senti liitrilt, mis jääb ikka madalamaks Statoili hinnast. EK uuemates Tallinna tanklates ulatub 95E müügihind üle 5 krooni, aga näiteks Võrus ja Tõstamaal on sama bensiini hind 4 krooni ja 65 senti, lisas Ruul.
  Ka ASi AA-Trading peadirektor Heiti Hääl kinnitas, et ei näe võimalust sel nädalal bensiini hinda alandada. AA-Trading müüb bensiini 95E hinnaga 4 krooni 95 senti liiter. See hind on Alexela ja Autokütuse tanklates juba kolm nädalat, kinnitas Hääl.
  Tema sõnul peaks praegune bensiini hind suvel veelgi langema.
  Kui vaadelda Rotterdami turul sõlmitud tulevikutehinguid, mis on juuni keskel 10 dollarit (123,5 kr) tonnilt odavamad kui täna, siis eeldab see hinnalangust veel kümne sendi võrra, märkis Hääl.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.