• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas mood mõjutab ajaveetmise võimalusi?

  Olen kindel, et mood võib mõjutada vaba aja veetmise harjumusi. See ei pruugi olla negatiivne. Näiteks skuutritrend läks küll minust mööda nagu ka squash, kuid mind puudutas golf. Suurepärane hobi!
  Uute harrastuste populariseerimisele aitab mood igati kaasa. See sarnaneb müügitööga. Kui üks müügimees pakub mulle midagi, võin pakutava suhtes jääda umbusklikuks. Kui sedasama pakub juba viies agent, hakkan mõtlema, äkki ongi väärt kaup.
  Mood mõjutab kindlasti vaba aja veet-mise võimalusi tervikuna. Kunagi oli purjelauasõit popp, selleks tuli vähemalt osata ujuda. Näiteks skuutrid on aga pigem uusrikaste hobi, milleks on vaja vaid raha.
  Hobi valikul määrab siiski kättesaadavus ja taskukohasus. Keskmise sissetulekuga eestlast moehobid mõjutama ei peaks. Mina ei tunne mingit puudust, et ma näiteks skuutriga ei sõida. Vabal hetkel eelistaksin olla maakodus, metsavaikuses.
  Mind ei mõjuta. Olen sõltumatu, aga jälgin trende. Kui millestki räägitakse palju, võtab inimene ikka asja suhtes seisukoha. Ka see on kaudne mõju. Näiteks tehnilised harrastused ei tekita minus kindlasti emotsioone. On hea, et inimesed lasevad end trendidest mõjutada -- neil on kergem valida.
  Vaid vabal ajal saan olla vaba. Muu elu sunnib paratamatult end kehtestama, olema tugev jne. Vabal ajal tegutsen impulsi ajel.
  Minu vaba aja veetmise valikuid mood ei mõjuta. See on seotud huvide ja enesetäiendusega, perekonnaga. Olen konservatiivne. Usun, et üldjuhul moesuundadel on mõju. Harrastuste buumid annavad võimaluse näiteks kellegina välja paista. Olen golfimängija, see meeldib mulle nii olemuselt kui sisukuselt. Kursustelt jääb hiljem mängima vaid 10--20%. Võib-olla ülejäänud on läinud lihtsalt moega kaasa. Samas annab mood võimaluse panna end proovile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.