2. juuni 1996 kell 22:00

Paide rahakartus

Paide piimakombinaat on portfellinvesteerijatele osutunud liiga kõvaks pähkliks.

Kombinaadi direktor Jaan Kääril on õigus: ilmselt ostsid fondid kombinaadi aktsiaid enamjaolt selleks, et neid hiljem kasumiga maha müüa. Ent kasumiga saab müüa ainult efektiivselt töötava ettevõtte aktsiaid, siit ka fondide huvi ettevõtte majandustegevuse vastu. Täiesti arusaamatuks jääb Kääri vastuseis aktsiate avalikuks ja vabalt kaubeldavaks muutumisele. Kombinaadi aktsia hind turul näitaks ju selgelt, millise ettevõtte ja juhtkonnaga on tegemist. Aktsiate avalikuks muutmise puhul kasvab tunduvalt strateegiliste investorite huvi ettevõtte vastu. Väljastpoolt tulev investor aga võimaldab kombinaadil lahendada tuumikinvestori suutmatuse tõttu kasvava vajaduse uute investeeringute järele. Äripäev ei tahaks uskuda, et kombinaadi juhtkonna suurim soov on kombinaadi kulul enda taskuid täita, ja et seetõttu ei taheta väljastpoolt investoreid kaasates kombinaati arendada.

Hetkel kuum