4. juuni 1996 kell 22:00

Peterburi palub abi autovarguste vastu

Göteborgi politsei Interpoli osakonna inspektor Hans Horngren peab autovargusi tohutuks probleemiks, kuna ainuüksi Rootsis kaob aastas 3000 autot, mille keskmine väärtus on 190 000 Eesti krooni.

Saksamaal kaob samal ajal ligi 40 000 autot, millest suurem osa ilmub ühel või teisel põhjusel hiljem välja Venemaal, ütles Horngren, kelle arvates salaautoäri väärtus ulatub sadadesse miljonitesse kroonidesse.

Kuid Peterburis ei tekita probleeme üksnes varastatud autod. Arvatakse, et Rootsis on täiesti seaduslikult ostetud sadu autosid, mis põhiliselt on Volvod, Saabid ja Mitsubishid. Ning seejärel on need toodud kas täiesti maksuvabalt või minimaalse maksu eest üle piiri Venemaale, kus need suure kasuga maha müüakse.

Interpol arutas autode salatoimetamist Venemaale mai lõpus Varssavis. Sel rahvusvahelisel politseiorganisatsioonil on varastatud autode otsimise arvutisüsteem, keskusega Lyonis, kuid sellest on venelastele vähe abi, kuna neil ei ole arvutites vastavat andmepanka. NTB-DN

Hetkel kuum