7. juuli 1996 kell 22:00

Korraldage jaapanlastele õhtusöök

Äriläbirääkimiste tulemuslikkuse nimel peab jaapanlastega õhtust sööma. Jaapanlased ei kutsu äripartereid koju ja nad tunneksid ennast ebamugavalt, kui teie nad oma koju kutsute. Koduseid vastuvõtte korraldatakse Jaapanis vaid sõpradele. Eestis peaks jaapani külalisi kostitama rahvusroogadega, Tallinnas võiks nad viia näiteks «Vanaema juurde». Ka Jaapanis olles on hea toon, kui eelistate euroopalikele toitudele rahvuslikke. Enne Jaapanisse sõitmist peaks harjutama pulkadega söömist. Kõigepealt tellitakse joogid, esimene toost tehakse lahja joogi, tavaliselt õllega. Toostid on sisult sarnased meie omadele. Jaapanlastele meeldib, kui valite joogiks sake. Silmas tuleb pidada, et ise endale ei valata. Kui te aga oma naabrile juurde ei kalla, siis ta jääbki kuiva suuga, olenemata sellest, kas ta on naine või mees. Valamisel tuleb klaas laualt üles tõsta -- see on märk, et soovite juurde. Kui te klaasi ei tõsta, siis tähendab, et te rohkem ei soovi. Õhtusöögil on reegel, et need algavad ja lõpevad kokkulepitud ajal.

Hetkel kuum