Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pealinna üürivõlglased põhjustavad suuri kulutusi

  Tähve selgitas, et linnaosa võib võlgniku kohtusse anda alles pärast kolme kuu üüri tasumata jätmist. Kohtus tuleb küsimus arutusele heal juhul kuue kuu pärast, seega on võlgnikul võimalik maksmisega venitada vähemalt üheksa kuud, leidis ta.
  Kuna keskmine kuuüür on 500 krooni, kasvab võlg sel viisil 4500 kroonini, ütles Tähve. «Kui võlgnikul ei ole mingit vara, mida kohtutäitur saaks realiseerida, on linnaosa rahast ilma,» lisas ta.
  Mustamäe linnaosa vanema asetäitja Jüri Kröönströmi sõnul on üürnikke Tallinna jäänud vaid käputäis. Ligi 95 protsenti inimesi on praegu oma korteri erastanud ja maksab hoolduskulusid. «Elanikud, kes ei ole oma elamispinna erastamise avaldust sisse andnud, vajavad suure tõenäosusega sotsiaalabi,» tunnistas ta.
  Lootusetute võlgnike arv püsib Enno Tähve hinnangul Tallinnas stabiilne -- osa kolib üle jõu käivalt elamispinnalt välja, osa tekib juurde.
  Lasnamäe linnaosa hoonete haldusosakonna juhataja Riho Suurkuuse sõnul saavad üürnikud enne korterist väljatõstmist kirjaliku hoiatuse, mille peale suur osa võlglasi lubab üüriarve kolme kuu jooksul tasuda. Võlgnik antakse kohtusse alles pärast selle kokkuleppe eiramist, lisas Suurkuusk. «Tänavale ei ole Lasnamäel veel kedagi tõstetud,» väitis ta.
  Tavaliselt vahetavad üürnikud enne kohtusse minekut oma elamispinna väiksema ja jõukohasema vastu, ütles Suurkuusk.
  Esimesena Tallinnas pani Lasnamäe linnaosa avalikule enampakkumisele üürnikuga korteri. Kolmest oksjonil olnud korterist leidis ostja ainult üks. Paekaare tänaval asuva kolmetoalise korteri eest tuli tasuda 9500 krooni suurune üürivõlg, pärast seda sai elamispinna osta 16 500 EVP-krooni eest.
  Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Enn Raa sõnul oleks olnud võimalik ka üürnik enne välja tõsta ja siis korter oksjonile panna. Eksperimendi korras püüti aga ühe hoobiga mõlemad probleemid lahendada. Kas selliseid oksjone ka edaspidi tuleb, ei osanud linnaosa vanema asetäitja öelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Fortum saab Uniperi tõttu 6 miljardit kahjumit
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.