• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haapsalu--Ääsmäe maantee saab uue teekatte

  Kaldase sõnul on renoveeritav teelõik ligikaudu 40 kilomeetrit pikk. Ühe kilomeetri taastamine nõuab keskmiselt pool miljonit krooni, lisas ta.
  1993. aastal alanud Eesti teede taastustööde koguprojekti suurus on 300 miljonit krooni, millest ligi 140 miljonit moodustab maailmapanga laen ning ligi 160 miljonit krooni riigi eelarvest eraldatud raha, ütles Kaldas.
  Praeguse seisuga on pindamistöödele, materjalide ning seadmete ostmisele kulutatud ligi 200 miljonit krooni, lisas ta. Laenu tagasimaksmine toimub aastatel 1999--2009, mille jooksul tuleb maailmapangale tasuda ligi 220 miljonit krooni, lausus Kaldas.
  Kaldase sõnul on teetööde hinnad Eestis maailmataseme hindadest madalamad ning kohati 1,2--1,5 korda odavamad kui Lätis ja Leedus.
  Maanteeameti programmidirektori Ülo Kääramehe sõnul hakkab Ääsmäe--Haapsalu teekatet taastama Lemmikäinen Eesti AS, kelle pakkumus oli korraldatud avalikul konkursil soodsaim. Kokku kandideeris konkursil viis teedeehitusfirmat, ütles Kääramees. Lepingule Lemmikäinen Eestiga kirjutatakse alla selle nädala jooksul, lisas ta. Teekatte taastustööde lõpptähtaeg on selle aasta 1. september, lausus Kääramees.
  Kogu programmi raames tehakse Eesti maanteede taastustöid 200l kilomeetril, ütles Kääramees. 98 kilomeetrit taastati 1995. aastal, 102 kilomeetri taastamine jõuab lõpuni tänavu, lisas ta.
  Maanteeameti peadirektori Riho Sõrmuse hinnangul on Ääsmäe--Haapsalu maantee praegu üks hullemaid teid Eestis, mille taastamise edasilükkamine tooks tulevikus kaasa veelgi suuremaid töökulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Soome ja Kanada Tesla-omanikud põrkuvad sama murega
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.