• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispank ostab pooled Talinvesti Varahalduse aktsiatest

  Seni peamiselt laenuturul osalenud Investeerimispank alustab Talinvesti Varahalduse aktsiate ostuga aktiivset tegevust investeerimispanganduses, kommenteeris tehingut moodustatava EstIB-Talinvesti Varahalduse nõukogu liige, Investeerimispanga asepresident Gunnar Kraft.
  «EstIB-Talinvesti Varahalduse põhitähelepanu on suunatud institutsionaalsetele investoritele ja ettevõtetele, sealhulgas kindlustusfirmadele ja kasumit mittetaotlevatele fondidele,» lausus Sten Soosaar. Ta lisas, et tulevikus tahetakse rohkem tähelepanu pöörata ka erainvestoritele, et senisest rohkem kaasata neid Eesti väärtpaberituru tegevusse.
  Tänaseni Talinvesti sajaprotsendilise tütarfirmana varahaldusteenuseid osutanud Talinvesti Varahaldus haldab nelja investeerimisfondi -- Talinvesti aktsiafondi, Talinvesti intressifondi, Talinvesti rahaturufondi ning Eesti EVP investeerimisfondi.
  Talinvesti juhatuse esimehe Jaak Roosipuu sõnul pakuvad need investeerimisvõimalusi väga erineva tulususe- ja riskieelistustega klientidele. Hallatavate võõrvahendite kogumaht oli Talinvesti Varahaldusel 15. juuli seisuga ligi 80 miljonit krooni.
  Eesti Investeerimispanga bilansimaht oli juunis 909 miljonit ja aktsiakapital 132 miljonit krooni. Panga aktsionärid on Eesti Pank, Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD), Finnfund, Swedfund ning Saksamaa investeerimis- ja arengufond.
  Talinvesti konsolideeritud aastakäive oli möödunud aastal 218 miljonit krooni.
  Talinvestile kuulub mitu Eesti ettevõtet, nagu ETK Saare Õlu (100 protsenti aktsiatest), Estoplast (100), Kalev (55) ja Tartu külmhoone (51).
  Mais avalikustas Talinvest kava, mille kohaselt käivad läbirääkimised strateegilise investoriga, et suurendada Kalevi aktsiakapitali pärast aktsiate avalikku müüki poole võrra ehk 3,75 miljoni kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.