• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Clinton uudistes iga päev

  Reedel kuulutas USA president Bill Clinton välja abinõud alaealiste suitsetamise piiramiseks.
  President nimetas nikotiini sõltuvust tekitavaks aineks ning kehtestas tubakamüügile ranged piirangud. Keelati sigaretiautomaatide paigaldamine noorukite poolt käidavatesse kohtadesse, tubakatoodete müük alla 18aastastele isikutele, keelustati sigaretifirmade logodega toodete müük või tasuta jaotamine.
  Keelustati tubakasaaduste reklaam koolide ja mänguväljakute lähiümbruses ning võeti tubakafirmadelt õigus spordiüritusi sponsoreerida.
  Samuti nõutakse tubakafirmadelt edaspidi laste teavitamist suitsetamisega kaasnevatest ohtudest.
  Valge Maja hinnanguil suitsetab USAs 4,5 miljonit last ja noorukit, kusjuures iga päev tõmbab oma esimese sigareti 3000 alaealist.
  Nikotiini narkootikumiks kuulutamisega hakkab tubakasaaduste müüki kontrollima riigi toiduainete- ja farmaatsiaamet, mille ülesandeks on tõkestada ohtlike ravimite pääs turule.
  Otsus pani mõjusa punkti läinud nädalal Valgest Majast väljastatud teadetele, mille põhiteema oli saavutused seadusandluse alal -- minimaalpalga tõstmine, sotsiaalhoolekandesüsteemi reformimine ning tervisekindlustuse saajate ringi laiendamine. Laupäevases raadioesinemises teatas Bill Clinton tõhustatud abinõudest võitluses kuritegevusega.
  «Ameerika võib tagasi vaadata tegusale nädalale,» ütles Clinton, viitamata seejuures kordagi vabariiklaste enamusele nii esindajatekojas kui senatis ega nende panusele seaduseelnõude väljatöötamisel.
  «Ameerika on õigel teel, pakkudes enam võimalusi, nõudes rohkem vastutust, ehitades tugevamat ühiskonda, ühiste väärtuste ning tugevamate perede nimel,» ütles Clinton kuulutades välja eeloleva nädala põhiteemad.
  Nädalavahetusel alustas Clinton neljapäevast ringsõitu läbi Lääne-Virginia, Kentucky, Ohio, Michigani ja Indiana. Valge Maja pressisekretäri Mike McCurry sõnul näevad Clintoni ringsõitu kajastavad reporterid teda igal päeval üht olulist teemat käsitlemas ning uusi lahendusi pakkumas. McCurry ütles, et neljapäeval kongressi ning televaatajate ees peetavas kõnes avalikustab Clinton «teede kaardi» riigi tuleviku jaoks, mis loodetavasti viib ta veel neljaks aastaks Valgesse Majja tagasi.
  REUTER-FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.